Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»: Στα τέλη Ιανουαρίου η κλήρωση 125.000 voucher

Κικίλιας για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»: Στα τέλη Ιανουαρίου η κλήρωση 125.000 voucher
"Και το 2023 ο τουρισμός θα πάει πάρα πολύ δυνατά", τόνισε ο Β. Κικίλιας
Σχετικά Άρθρα
«Από τις προκρατήσεις του Ιανουαρίου φαίνεται πως και το 2023 ο τουρισμός θα πάει πάρα πολύ δυνατά», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, ο οποίος και σημειωσε ότι η νέα κλήρωση από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», 125.000 αύλων ψηφιακών καρτών χειμερινού/ορεινού τουρισμού αναμένεται να γίνει στα τέλη του Ιανουαρίου.
Κάθε άυλη κάρτα αντιστοιχεί σε 150 ευρώ που μπορούν να δαπανηθούν σε πολλά καταλύματα στην Ελλάδα μέχρι την 1η Ιουνίου, - το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα είναι σε ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2023- ενισχύοντας έτσι τις τουριστικές επιχειρήσεις στην περίοδο πριν από την υψηλή ζήτηση.

Το 2022

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεν παρέλειψε να κάνει έναν απολογισμό για το 2022, λέγοντας πως τα έσοδα από τον τουρισμό που στήριξαν την εθνική οικονομία και κάθε ελληνικό νοικοκυριό, ήταν αυξημένα κατά 3 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό.
Υπογράμμισε δε, πως χάρη και στην συστηματική δουλειά που έχει γίνει, πλέον η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες τουριστικές επιλογές στον κόσμο.
Μάλιστα, αναφέρθηκε στους τουρίστες υψηλών εισοδημάτων που ενίσχυσαν τον τουρισμό το 2022, επισημαίνοντας ότι «οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν συνεχώς παρατάσεις στις απευθείας πτήσεις με τις ΗΠΑ και νομίζω ότι φέτος θα αρχίσουν νωρίτερα όλες οι εταιρείες τις απευθείας πτήσεις τους προς και από την Ελλάδα»

Για Γλυπτά του Παρθενώνα

Αναφορικά με το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι ένα εθνικό θέμα και πρέπει η επιστροφή των Γλυπτών να γίνει με συνθήκες νομιμότητας, καθώς μιλάμε για αρχαιότητες που κλάπηκαν από την Ελλάδα».

Εκλογές: Ο Πρωθυπουργός θα βρει τον κατάλληλο χρόνο για να στηθούν οι δύο κάλπες

Τέλος, ερωτηθείς για τις εκλογές και τον χρόνο διεξαγωγής τους, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «οι συνθήκες είναι μπροστά μας, δεν έμεινε πολύς καιρός μέχρι την ολοκλήρωση της 4ετίας. Ο Πρωθυπουργός θα βρει τον κατάλληλο χρόνο για να στηθούν οι δύο κάλπες».
«Αντιμετωπίσαμε όλες τις κρίσεις και οι πολίτες μπορούν να το συγκρίνουν αυτό με το πρόσφατο παρελθόν για να πάρουν τις αποφάσεις τους», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης