Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αποκαλύπτουν για τη ζήτηση οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες

Τι αποκαλύπτουν για τη ζήτηση οι ταξιδιωτικές πλατφόρμες
Η μεγάλη εταιρεία φιλοξενίας OYO έχει σημειώσει αύξηση 44% στη ζήτηση κρατήσεων το 2021
Ταξιδιωτικές πλατφόρμες όπως η Yatra, OYO και η MakeMyTrip βλέπουν τη ζήτηση για ταξίδια να αυξάνεται σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την Covid την τελευταία εβδομάδα του χρόνου.
Ο Bharatt Malik, Sr. VP, Flights, Yatra.com είπε ότι η πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων είδε τη ζήτηση για ταξίδια φέτος το νέο έτος να αυξάνεται κατά περίπου 20% (πτήσεις και ξενοδοχεία) σε σύγκριση με το 2019.

Ανοδική ζήτηση

Ο Vipul Prakash, COO, του MakeMyTrip δήλωσε: «Η εγχώρια κυκλοφορία αναψυχής έχει ανακτήσει περισσότερο από το 100% των επιπέδων πριν από την πανδημία και παραμένει ισχυρή. Παρατηρούμε σταθερές τάσεις για το τέλος του έτους».
Η μεγάλη εταιρεία φιλοξενίας OYO έχει σημειώσει αύξηση 44% στη ζήτηση κρατήσεων το 2021, με βάση τις προχωρημένες κρατήσεις για την επερχόμενη περίοδο διακοπών μεταξύ 25ης και 31ης Δεκεμβρίου 2022.
Στο MakeMyTrip, η Γκόα, η Τζαϊπούρ, η Σίμλα, η Ουνταϊπούρ και το Μανάλι οδηγούν το πακέτο των προορισμών με τις περισσότερες κρατήσεις στην πλατφόρμα.

Διαμονή με στόχο την πολυτέλεια

Επιπλέον, οι άνθρωποι επιλέγουν διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας σε ακίνητα υψηλής ποιότητας, γεγονός που υποδηλώνει μεγαλύτερη τάση για δαπάνες καθώς αναζητούν εμπειρίες με γνώμονα την πολυτέλεια. Η Yatra έχει επίσης παρατηρήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για εγχώριους προορισμούς.

Διεθνή πακέτα

«Οι διεθνείς προορισμοί μικρών αποστάσεων χωρίς βίζα όπως τα ΗΑΕ, οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Ινδονησία, η Καμπότζη και η Τουρκία προτιμώνται από τους ανθρώπους για ταξίδια στο τέλος του έτους».
Προσθέτοντας σε αυτό, ο Aloke Bajpai, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής του Ομίλου, ixigo, δήλωσε: «Στα διεθνή ταξίδια, οι προορισμοί της νοτιοανατολικής Ασίας όπως η Ταϊλάνδη και η Σιγκαπούρη έχουν σημειώσει αύξηση άνω του 25% σε ετήσια βάση στα ερωτήματα αναζήτησης φέτος. Το Ντουμπάι και το Βιετνάμ έχουν επίσης δει μια αύξηση της ζήτησης για ταξίδια στο τέλος του έτους».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης