Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι έχει αλλάξει στις κρατήσεις διαμονής λόγω οικονομικής ύφεσης

Τι έχει αλλάξει στις κρατήσεις διαμονής λόγω οικονομικής ύφεσης
Τα λεγόμενα «σπίτια γιορτής» θα γίνουν τάση για το 2023, καθώς περισσότερες οικογένειες και ομάδες ταξιδιωτών συνενώνονται στις διακοπές τους
Αύξηση καταγράφει η διαμονή ομάδων ταξιδιωτών στα ενοικιαζόμενα σπίτια κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας cottages.com.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα λεγόμενα «σπίτια γιορτής» θα γίνουν τάση για το 2023, καθώς περισσότερες οικογένειες και ομάδες ταξιδιωτών συνενώνονται στις διακοπές τους.
Οι κρατήσεις για καταλύματα που φιλοξενούν εννέα ή περισσότερα άτομα αυξήθηκαν κατά 38% για την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου του επόμενου έτους τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ο Paul Evans, αντιπρόεδρος στην εταιρεία Awaze είπε ότι οι πελάτες εξακολουθούσαν να κάνουν κράτηση, αλλά άλλαζαν τις συνήθειες κρατήσεων τους υπό το φως της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης και μοιράζονταν το κόστος ενός ταξιδιού μοιράζοντας ένα μεγαλύτερο ακίνητο.
Παράλληλα συμπλήρωσε: «Τα μεγαλύτερα ακίνητα προσφέρουν έναν φανταστικό τρόπο στους παραθεριστές να μοιραστούν το κόστος των διακοπών τους, ταυτόχρονα με το να περνούν ποιοτικό χρόνο με εκείνους που έχουν μεγαλύτερη σημασία. Παράλληλα αυξάνοντα και τα ταξίδια πολλών γενεών και αναμένουμε πλήρως αυτή η τάση να συνεχιστεί τα επόμενα δύο χρόνια».
Οι κρατήσεις σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο του cottages.com αυξήθηκαν κατά 16% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από την πανδημία το 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης