Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι επιβραδύνει την ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια

Τι επιβραδύνει την ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια
Τα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια ανέκαμψαν ταχύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί
Οι διεθνείς κρίσεις επιβραδύνουν το τελικό στάδιο της ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Henrik Hololei, Γενικός Διευθυντής Κινητικότητας και Μεταφορών (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από το βήμα της διάσκεψης Aircraft Leasing Ireland (ALI) στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, υπογράμμισε ότι «τα ευρωπαϊκά αεροπορικά ταξίδια ανέκαμψαν ταχύτερα από ό,τι είχαν προβλεφθεί, φτάνοντας το 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία».
Ο Γενικός Διευθυντής Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι «οι διάφορες κρίσεις, καθώς και γεωπολιτική αβεβαιότητα, εμποδίζουν την πλήρη ανάκαμψη.»
Τόνισε επίσης ότι τα συνεχιζόμενα lockdown στην Κίνα για τον COVID-19 ήταν μεταξύ των παραγόντων που επιβράδυναν την τελική φάση της ανάκαμψης.
«Μόλις ανοίξει η Κίνα, αυτή θα κάνει μεγάλη διαφορά», επεσήμανε.
Πρόσθεσε ότι η αύξηση του κόστους ενέργειας και διαβίωσης θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τα αεροπορικά ταξίδια και να καταστήσει πιο δύσκολη την πρόβλεψη της πιθανής συμπεριφοράς των πελατών, τονίζοντας ότι μια σαφέστερη εικόνα θα μπορούσε να προκύψει τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Henrik Hololei τόνισε επίσης ότι η ισχυρή ανάκαμψη του καλοκαιριού αποκάλυψε πώς «η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να πετάξουν».
Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος των αεροπορικών ταξιδιών αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, έχει αξιοσημείωτη ανάκαμψη σε σύγκριση με τα δύο τελευταία χρόνια, τότε που οι κυβερνήσεις επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και των νέων παραλλαγών του.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης