Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια είναι η νέα τάση ευεξίας που υιοθετούν τα ξενοδοχεία

Ποια είναι η νέα τάση ευεξίας που υιοθετούν τα ξενοδοχεία
Ορισμένα θέρετρα έχουν προχωρήσει τον τουρισμό ύπνου ένα βήμα παραπέρα μπαίνοντας στην επιστήμη του ύπνου

Ο τουρισμός ύπνου είναι η νέα τάση ευεξίας αυξάνεται σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια.
Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα σε όλο τον κόσμο προσφέρουν ένα αυξανόμενο αριθμό διαμονής με επίκεντρο τον ύπνο, σύμφωνα με το CNN.

Τι είναι ο τουρισμός ύπνου

Ο τουρισμός ύπνου επικεντρώνεται γύρω από ταξιδιωτικά καταλύματα που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών για ύπνο στις διακοπές.
Οι ειδικοί λένε ότι η τάση του τουρισμού ύπνου έχει πυροδοτηθεί εν μέρει και από την αλλαγή στο τι αναζητούν οι άνθρωποι όταν ταξιδεύουν.
Το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί από την πανδημία, με μια σειρά από ομίλους φιλοξενίας υψηλού προφίλ να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε όσους υποφέρουν από στέρηση ύπνου.

Ξενοδοχεία και θέρετρα επενδύουν στον τουρισμό ύπνου

  • Τους τελευταίους 12 μήνες, το Park Hyatt New York άνοιξε τη Bryte Restorative Sleep Suite μια σουίτα 900 τετραγωνικών ποδιών γεμάτη με ανέσεις που βελτιώνουν τον ύπνο.
  • Η Rosewood Hotels & Resorts κυκλοφόρησε πρόσφατα μια συλλογή από καταφύγια που ονομάζεται Alchemy of Sleep , η οποία έχουν σχεδιαστεί για να «προάγουν την ανάπαυση».
  • Το Cadogan, ένα ξενοδοχείο της αλυσίδας Belmond στο Λονδίνο, υπερηφανεύεται για τον «υπνοφύλακα» -μια υπηρεσία διαλογισμού που προκαλεί ύπνο- το μενού μαξιλαριών με διαφορετικές επιλογές ανάλογα με το αν κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι, τα μαξιλάρια με αρώματα, την επιλογή κουβέρτας και το χαλαρωτικό τσάι πριν τον ύπνο.
  • Το 2021 ο Σουηδική εταιρεία κατασκευής κρεβατιών Hastens δημιούργησε το πρώτο στον κόσμο Hästens Sleep Spa Hotel, ένα boutique ξενοδοχείο 15 δωματίων, στην πορτογαλική πόλη Coimbra.

Ο τουρισμός ύπνου, ένα βήμα παραπέρα

Ορισμένα όμως θέρετρα έχουν προχωρήσει τον τουρισμό ύπνου ένα βήμα παραπέρα μπαίνοντας στην επιστήμη του ύπνου.

  • Η επωνυμία πολυτελών ξενοδοχείων Six Senses προσφέρει προγράμματα ύπνου που παρέχουν πληροφορίες για τα μοτίβα ύπνου των επισκεπτών, μετά από διήμερη νυχτερινή παρακολούθηση.
  • Το Mandarin Hotel στη Γενεύη συνεργάστηκε με την CENAS, μια ιδιωτική ιατρική κλινική ύπνου στην Ελβετία, για να δημιουργήσει ένα τριήμερο πρόγραμμα που μελετά τα πρότυπα ύπνου ενός επισκέπτη για να εντοπίσει τυχόν πιθανές διαταραχές ύπνου.

Τι έκανε τόσο δημοφιλή τον τουρισμό ύπνου

Η πανδημία φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στην εξελισσόμενη στάση σχετικά με τον ύπνο και την ευεξία.
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Sleep Medicine διαπίστωσε ότι το 40% ανέφερε μείωση στην ποιότητα του ύπνου του από την αρχή της πανδημίας.
«Οι άνθρωποι συχνά συνδέουν τα ταξίδια με γεύματα, αξιοθέατα και άλλα πράγματα που κάνουν, σχεδόν εις βάρος του ύπνου, τονίζει η Δρ. Rebecca Robbins, ερευνήτρια ύπνου.
Τώρα, νομίζω ότι απλώς έχει γίνει μια τεράστια αλλαγή στη συλλογική μας ευαισθητοποίηση και ιεράρχηση της ευεξίας στο ταξίδι».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης