Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δαμούλος (Επιμελητήριο Αργολίδας): Χωρίς δανεισμό δεν μπορεί να επιβιώσει καμία επιχείρηση

Δαμούλος (Επιμελητήριο Αργολίδας): Χωρίς δανεισμό δεν μπορεί να επιβιώσει καμία επιχείρηση
Το θέμα του ενεργειακού κόστους είναι τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα για όλο τον κόσμο, και για τα νοικοκυριά
Για την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις και για την τουριστική ταυτότητα της περιοχής μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9, ο Φώτης Δαμούλος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
«Το θέμα του ενεργειακού κόστους είναι τεράστιο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα για όλο τον κόσμο, και για τα νοικοκυριά. Δυστυχώς είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο πλαίσιο που θα μπορούσαμε να κινηθούμε και να προγραμματίσουμε. Το ενεργειακό είναι ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες διαμόρφωσης του κόστους για τις τιμές των προϊόντων, αλλά και για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Αυτά είναι ένα ντόμινο εξελίξεων όσον αφορά την αύξηση του πληθωρισμού, την αύξηση των τιμών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Δαμούλος.
«Το ζήτημα είναι να αποφασίσουμε τελικά σε αυτή τη χώρα εάν θέλουμε ή δεν θέλουμε τις μικρές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οικογενειακές. Το 99% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, επομένως καταλαβαίνουμε ότι εάν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να υπάρξουν οι επιχειρήσεις αυτές, σαφέστατα θα πρέπει να τους ανοίξουμε και τον δρόμο προς το τραπεζικό σύστημα. Χωρίς τραπεζικό σύστημα, χωρίς δανεισμό δεν μπορεί να επιβιώσει καμία επιχείρηση», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης