Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Που κινούνται οι παγκόσμιες τιμές ξενοδοχείων

Που κινούνται οι παγκόσμιες τιμές ξενοδοχείων
Σύμφωνα με σχετική έκθεση, οι τιμές ξενοδοχείων στην παγκόσμια αγορά είναι 10,6% υψηλότερα τώρα από ό,τι ήταν κατά την ίδια περίοδο το 2019
Οι παγκόσμιες τιμές ξενοδοχείων μειώθηκαν 6% από τις αρχές Ιουνίου, ιδιαίτερα σε «πρωτογενείς αγορές με ισχυρό συνδυασμό επαγγελματικών και ταξιδιών αναψυχής», όπου ήταν βραδύτερη η ζήτηση από ταξιδιώτες αναψυχής.
Αυτό αποκαλύπτει νέα έκθεση της εταιρείας δεδομένων για επαγγελματικά ταξίδια Tripbam, η οποία εκτιμά ότι «οι εταιρικές κρατήσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται παγκοσμίως μέχρι το φθινόπωρο καθώς περισσότερες εταιρείες αυξάνουν τα ταξίδια και τις συναντήσεις εκτός έδρας τους».
Οι τιμές ξενοδοχείων στην παγκόσμια αγορά είναι «10,6% υψηλότερα τώρα από ό,τι ήταν κατά την ίδια περίοδο το 2019», σύμφωνα με την έκθεση.
Με τις τρέχουσες τιμές ξενοδοχείων σε υψηλά επίπεδα, «οι στατικές τιμές διαπραγμάτευσης αποδεικνύονται πιο πολύτιμες από τις δυναμικές εκπτώσεις», σύμφωνα με την έκθεση.
Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες κάνουν κράτηση με αυτές στο 31% των περιπτώσεων, που είναι «ισότιμες» με το δεύτερο τρίμηνο του 2022, αλλά λιγότερο από το μερίδιο 43% από το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την TripBam.
Ο Δείκτης Επιχειρηματικών Ταξιδιών της TripBam, ο οποίος ενσωματώνει έναν συνδυασμό ποσοστών και όγκου επαγγελματικών ταξιδιών σε μια αύξουσα κλίμακα 100 βαθμών που ορίζεται στα επίπεδα του 2019 για τη μέτρηση της ανάκαμψης του κλάδου από την Covid-19, κατέγραψε «βαθμολογία υγείας εταιρικών ταξιδιών» τρίτου τριμήνου 79 στα 100, από 67 στην έκθεση του Ιουνίου.
Η αναφορά χρησιμοποιεί τα δεδομένα πελατών της TripBam που αντλήθηκαν σε περίοδο 12 μηνών. Τα δεδομένα κράτησης καλύπτουν μόνο τις εταιρικές κρατήσεις των πελατών της.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης