Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

GBTA: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα επαγγελματικά ταξίδια το 2023

GBTA: Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα επαγγελματικά ταξίδια το 2023
Περίπου το ένα τέταρτο των αγοραστών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα διεθνή ταξίδια έχουν ξεπεράσει το 70% των όγκων πριν από την Covid-19

Η ανάκαμψη των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών έχει φτάσει στα μισά του δρόμου, καθώς οι οικονομικές ανησυχίες επισκιάζουν πλέον τον Covid-19 ως το βασικό εμπόδιο για τα επαγγελματικά ταξίδια.
Αυτό προκύπτει σύμφωνα με δημοσκόπηση της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδίων (Global Business Travel Association-GBTA) σε 594 μέλη ταξιδιωτικών αγοραστών και προμηθευτών.
Οι υπεύθυνοι ταξιδιών στην έρευνα κατά μέσο όρο είπαν ότι ο όγκος των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών τους έχει φτάσει το 63% των επιπέδων του 2019 και τα διεθνή ταξίδια έφτασαν κατά μέσο όρο το 50% των επιπέδων του 2019.
Περίπου το ένα τέταρτο των αγοραστών που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι τα διεθνή ταξίδια έχουν ξεπεράσει το 70% των όγκων πριν από την Covid-19. Η μεγάλη πλειοψηφία είπε ότι η εταιρεία τους επιτρέπει πλέον μη απαραίτητα επαγγελματικά ταξίδια, 86% για εγχώρια και 74% για διεθνή.
Όσον αφορά στις προσδοκίες για το 2023, μόνο το 4% των ταξιδιωτικών προμηθευτών στην έρευνα δήλωσε ότι ο Covid-19 θα ήταν ο πιο πιθανός ένοχος στις μειωμένες κρατήσεις για επαγγελματικά ταξίδια.
Αντίθετα, το 80% ανησυχούσε περισσότερο για αυστηρότερους ή παγωμένους ταξιδιωτικούς προϋπολογισμούς λόγω του υψηλού πληθωρισμού. ή ύφεση, σύμφωνα με την GBTA.
Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, τόσο οι αγοραστές όσο και οι προμηθευτές πιστεύουν ότι το 2023 θα είναι μια ισχυρότερη χρονιά για επαγγελματικά ταξίδια από φέτος. Σχεδόν το 80% των διευθυντών ταξιδιών είπε ότι οι υπάλληλοί τους θα κάνουν περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια το 2023 από ό,τι φέτος, και περίπου τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά ταξίδια θα αυξάνονται κάθε χρόνο το 2023.
Παράλληλα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες θα αυξηθούν το επόμενο έτος και το 85% είπε ότι οι κρατήσεις θα είναι υψηλότερες από έτος σε έτος.
Οι υβριδικές συναντήσεις γραφείου/απομακρυσμένης εργασίας, με τους υπαλλήλους να αναμένεται να αναφέρονται στο γραφείο μερικές ημέρες, συνεχίζουν να είναι το κυρίαρχο μοντέλο, που χρησιμοποιείται από περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στην έρευνα, ανέφερε η GBTA.
Μόνο το 12%είπε ότι είναι πίσω στο γραφείο πλήρους απασχόλησης, ενώ το 20% είπε ότι οι εταιρείες τους είναι πλήρως απομακρυσμένες. Όσοι διαθέτουν υβριδικές ή πλήρως απομακρυσμένες ρυθμίσεις δεν αναμένουν μεγάλο αντίκτυπο στα επαγγελματικά ταξίδια, με το 72% να λέει ότι δεν θα επηρεάσει τον αριθμό των επαγγελματικών ταξιδιών που πραγματοποιούν οι υπάλληλοί τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης