Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Hotelbeds: Ποιες τάσεις που κυριάρχησαν το καλοκαίρι - Οι ελληνικοί προορισμοί που ξεχώρισαν

Hotelbeds: Ποιες τάσεις που κυριάρχησαν το καλοκαίρι - Οι ελληνικοί προορισμοί που ξεχώρισαν

Η Κύπρος, με +48%, ακολουθούμενη από την Τουρκία, με +33%, είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της σεζόν στην Ευρώπη

Τις 5 κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια που επικράτησαν αυτό το καλοκαίρι αποκάλυψε η Hotelbeds.

Οι νικητές του καλοκαιριού

Ορισμένοι μεσογειακοί προορισμοί, ειδικά η ανατολική περιοχή, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους όγκους του 2019 αυτό το καλοκαίρι. Η Κύπρος, με +48%, ακολουθούμενη από την Τουρκία, με +33%, είναι οι μεγάλοι νικητές αυτής της σεζόν στην Ευρώπη. Μόνο η πόλη της Αττάλειας έχει βελτιωθεί κατά +50% σε σχέση με το 2019, καθιστώντας την τον προορισμό με τις καλύτερες πωλήσεις του Hotelbeds για το καλοκαίρι. Ταξιδιώτες από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία αναζήτησαν τη γοητεία του τουρκικού προορισμού αυτή τη σεζόν.
Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί ήταν η Ρόδος (+30%), η Μάλτα (+26%) και η Ελλάδα (+20%).

Η άνοδος της Λατινικής Αμερικής

Τους τελευταίους μήνες, η Βραζιλία έχει σχεδόν διπλασιάσει τους όγκους της, φτάνοντας το +90%. Το Ρίο ντε Τζανέιρο, ο πιο περιζήτητος προορισμός του, έχει τετραπλασιάσει τους όγκους πριν από την covid και πόλεις όπως η Μπραζίλια, η Φορταλέζα, το Μασέιο και η Κουριτίμπα έχουν φτάσει στο +300%.
Επιπλέον, το Μεξικό έχει επίσης σημαντική ανάπτυξη, με +50%. Οι Περουβιανοί ταξιδιώτες, ακολουθούμενοι από τους Βορειοαμερικανούς και τους Κολομβιανούς, είναι αυτοί που έχουν επισκεφτεί περισσότερο τη χώρα, ταξιδεύοντας σε πόλεις όπως η Πόλη του Μεξικού, το Λος Κάμπος ή το Ακαπούλκο.

Σε άνοδο οι μέσες ημερήσιες τιμές δωματίων

Αυτό το καλοκαίρι, η μέση ημερήσια τιμή ξενοδοχειακών δωματίων (ADR) αυξήθηκε κατά +17%, φτάνοντας σε τιμές άνω των 600 EUR ανά διανυκτέρευση σε ορισμένους από τους κορυφαίους προορισμούς πολυτελείας της Hotelbeds, όπως η Χαβάη. Τα πολυτελή ξενοδοχεία στην ακτή του Αμάλφι, τις Μύκονος και τις Μαλδίβες κοστίζουν έως και 400 EUR ανά διανυκτέρευση.
Από την άλλη, αν αναζητηθούν πιο οικονομικοί προορισμοί, το Ρίο ντε Τζανέιρο και η Μπανγκόκ πλησιάζουν τα 60€ τη βραδιά.

Οι Ευρωπαίοι πλέον κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα

Αν και η τελευταία στιγμή ήταν μια ισχυρή τάση από τότε που εκτυλίχθηκε η πανδημία, ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Ολλανδία κάνουν ξανά τις κρατήσεις τους πολύ νωρίτερα. Επί του παρόντος, αυτοί οι επισκέπτες κάνουν κράτηση κατά μέσο όρο τέσσερις μήνες πριν από την ημερομηνία άφιξής τους. Ενώ βρίσκονται στην Κίνα και σε μεγάλο μέρος του APAC, οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή, με μέσο όρο 10 ημέρες νωρίτερα.

Περισσότερες ημέρες διαμονής

Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι είναι μια περίοδος ξεκούρασης, κάτι που φαίνεται να είναι ο λόγος που οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται σε προορισμούς αναψυχής όπως η Αττάλεια, η Κρήτη, η Ρόδος, η Μαγιόρκα ή το Αλγκάρβε αποφασίζουν να μείνουν περισσότερο από μία εβδομάδα στην τοποθεσία που έχουν επιλέξει. Η τουρκική παράκτια συνοικία Μαρμάρι ήταν εκεί όπου οι επισκέπτες έμειναν περισσότερο, με μέσο όρο εννέα ημέρες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης