Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες των Βρετανών για ταξίδια στην Ελλάδα

Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες των Βρετανών για ταξίδια στην Ελλάδα
Οι δαπάνες για διακοπές αυξήθηκαν επίσης σημαντικά στις πέντε πιο δημοφιλείς χώρες για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς συνεχίζεται η ταξιδιωτική ανάκαμψη

Αύξηση 136% καταγράφηκε στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών για διακοπές στην Ελλάδα σύμφωνα με την Currensea, η οποία έχει δημιουργήσει μια ταξιδιωτική κάρτα εξοικονόμησης χρημάτων που συνδέεται με τους υπάρχοντες τρεχούμενους λογαριασμούς των καταναλωτών.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να δίνουν στις διακοπές και άλλες εμπειρίες καθώς τα ταξίδια επιστρέφουν στην κανονικότητα μετά την πανδημία με τις ημερήσιες δαπάνες των καλοκαιρινών διακοπών να διπλασιάζονται σε σύγκριση με το εξάμηνο του Ιουνίου – παρά την κρίση κόστους ζωής.
Οι ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο ξόδεψαν πάνω από 252 £ (περίπου 286,42 USD) την ημέρα κατά μέσο όρο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές σε σύγκριση με μόλις 125,50 £ (περίπου USD). 142,75) κατά το εξάμηνο Ιουνίου*.
Οι δαπάνες για διακοπές αυξήθηκαν επίσης σημαντικά στις πέντε πιο δημοφιλείς χώρες για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς συνεχίζεται η ταξιδιωτική ανάκαμψη. Ειδικότερα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Ισπανία – αύξηση 62% στις δαπάνες.
  • Γαλλία – αύξηση δαπανών 102%.
  • ΗΠΑ – αύξηση δαπανών 46%.
  • Ελλάδα – αύξηση 136% στις δαπάνες.
  • Ιταλία – αύξηση 17% στις δαπάνες.

Τα στοιχεία της Currensea δείχνουν επίσης ότι το μέσο ποσό που ξόδεψε κάθε άτομο για φαγητό και ποτό αυξήθηκε κατά 87% κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών σε σύγκριση με το εξάμηνο του Ιουνίου – από 150 £ (περίπου 170,61 USD) σε 280 £ (περίπου 318,48 USD).
Την ίδια περίοδο, οι δαπάνες για ψυχαγωγία διακοπών – όπως εκδρομές – αυξήθηκαν κατά 30% από 76 £ (περίπου 86,44 USD) σε 99 £ (περίπου 112,57 USD).
Αυτό προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία της Mastercard που δείχνουν ότι η αύξηση των δαπανών στο εξωτερικό αυξήθηκε ραγδαία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με κάθε μήνα το 2022 να υπερδιπλασιάζεται συγκριτικά με τα επίπεδα του 2019.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης