Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποιος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της G20

Ποιος είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός της G20
Η Σαουδική Αραβία ήταν γρήγορη στην απάντηση της στην πανδημία
Η Σαουδική Αραβία είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην G20. Η ανάπτυξη του κλάδου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσε εκπληκτική αύξηση 121% στα επίπεδα διεθνούς τουρισμού πριν από την πανδημία, σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
Η ουσιαστική ανάκαμψη αναγνωρίζει όχι μόνο τη σημαντική επένδυση της Σαουδικής Αραβίας στον τουρισμό, αλλά και την πρωτοποριακή ηγεσία της χώρας στην προστασία του τουριστικού τομέα της στο μέλλον.
Η Σαουδική Αραβία ήταν γρήγορη στην απάντηση της στην πανδημία. Κυκλοφόρησε εμβόλια για να εξασφαλίσει άμεσα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, γεγονός που επιτάχυνε τη χαλάρωση των περιορισμών και το άνοιγμα της χώρας στους τουρίστες.
Η κυβέρνηση εφάρμοσε επίσης πολλά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, μετριάζοντας έτσι τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα του μετασχηματιστικού οράματος 2030 της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, η χώρα έχει φιλόδοξους στόχους να διασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα συνεισφέρει το 10% του ΑΕΠ της χώρας έως το 2030, ενώ ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην πορεία.
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο Τουρισμού του UNWTO, ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας είδε τις διεθνείς αφίξεις τουριστών σχεδόν τριπλασιασμένες από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2022 (+172%) σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021.
Αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος ανέκαμψε σχεδόν στο 60% των προπανδημικών επιπέδων.
Το 2020, η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας της G20 διαμόρφωσε στρατηγικές για ανάκαμψη με στόχο να προωθήσει έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τομέα.
Σήμερα, η Σαουδική Αραβία έχει ξεπεράσει τις χώρες της G20 στην ανάκαμψη του τουρισμού πριν από την πανδημία.
Ο βασικός πυλώνας του μετασχηματιστικού οράματος 2030 της Σαουδικής Αραβίας, περιλαμβάνει είναι ένας φιλόδοξος οδικός χάρτης για το μέλλον.
Η οικοδόμηση ενός ανθεκτικού τουριστικού οικοσυστήματος είναι θεμελιώδης για τη στρατηγική οικονομικής διαφοροποίησης του Βασιλείου, με τους ανθρώπους στον πυρήνα του.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης