Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Εντυπωσιακή η ανάκαμψη στις επενδύσεις ξενοδοχείων - Ποιες αγορές κυριαρχούν

Εντυπωσιακή η ανάκαμψη στις επενδύσεις ξενοδοχείων - Ποιες αγορές κυριαρχούν
Σύμφωνα με την έρευνα της JLL, η ανάκαμψη του ξενοδοχειακού τομέα της Ασίας-Ειρηνικού επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες καθώς χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί
Οι επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ασία-Ειρηνικό θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και το 2023, με περισσότερους επενδυτές να επιδιώκουν να αναπτύξουν τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαίου από την έναρξη της πανδημίας.
Σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Παγκόσμιας Έρευνας Επενδυτών Επενδυτών της JLL’s Hotels & Hospitality Group, περίπου το 80% των επενδυτών σχεδιάζει να είναι καθαροί αγοραστές το 2022.
Η JLL αναφέρει ότι οι επενδυτές ξενοδοχείων εξέφρασαν ανανεωμένη επιθυμία να αυξήσουν την έκθεσή τους στον κλάδο. Περίπου το 20% των επενδυτών δήλωσε ότι θα αναπτύξει κεφάλαια αξίας μεταξύ 501 και 1 δισ. δολαρίων στον τομέα της φιλοξενίας, από 7% το 2021 σε 16% το 2020.
Σύμφωνα με την έρευνα της JLL, η ανάκαμψη του ξενοδοχειακού τομέα της Ασίας-Ειρηνικού επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες καθώς χαλαρώνουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, μεταφράζοντας σε άνοδο του ανανεωμένου ενδιαφέροντος των επενδυτών για το χώρο παρά τους ευρύτερους οικονομικούς ανέμους.
«Η πρόβλεψή μας για συνολικές ξενοδοχειακές επενδύσεις 10,7 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για το 2022 παραμένει αμετάβλητη, υποστηριζόμενη από τη βελτίωση του συναισθήματος για τα μακροπρόθεσμα θεμελιώδη στοιχεία του κλάδου σε αυτήν την περιοχή τα επόμενα χρόνια». Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JLL’s Hotels & Hospitality Group για Ασία και Ειρηνικό.

Ποιες αγορές κυριαρχούν

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες στην έρευνα, το Λονδίνο, το Τόκιο και η Βοστώνη αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες αγορές για ξενοδοχειακές επενδύσεις, υποδεικνύοντας την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τις αστικές αγορές.
Ενώ το ενδιαφέρον για το Τόκιο έρχεται καθώς ανακάμπτει με βραδύτερο ρυθμό από άλλες αγορές λόγω των σταδιακών περιορισμών στα σύνορα, ο πρωταρχικός καταλύτης πίσω από την ανάκαμψη του Τόκιο είναι τα υψηλά επίπεδα εγχώριας ζήτησης.
Συγκεκριμένα, οι διανυκτερεύσεις δωματίων που πωλήθηκαν τον Ιούλιο του 2022 αυξήθηκαν κατά 66% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021, με το πολυτελές τμήμα των ξενοδοχείων να έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Τους επόμενους έξι μήνες, το 57% των επενδυτών αναμένει ότι θα εμφανιστούν οι καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στους παραδοσιακούς τύπους ακινήτων φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων πλήρους εξυπηρέτησης και επιλεγμένων υπηρεσιών.
Επιπλέον, το 82% των επενδυτών δήλωσαν ότι στοχεύουν σε επενδυτικές ευκαιρίες προστιθέμενης αξίας και το 34% των επενδυτών ενδιαφέρεται για κενή κατοχή ή μη επιβαρυμένα ξενοδοχεία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης