Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

CLIA : Κούρσα ανόδου για την αγορά κρουαζιέρας

CLIA : Κούρσα ανόδου για την αγορά κρουαζιέρας
Το 69% των διεθνών ταξιδιωτών κρουαζιέρας έμειναν τουλάχιστον μία νύχτα στον τοπικό προορισμό τους πριν από την επιβίβαση

Τα τελευταία δεδομένα καταναλωτικού κλίματος που δημοσιεύθηκαν από την Cruise Lines International Association (CLIA) αποκαλύπτουν ότι η ζήτηση και η αντίληψη για τις διακοπές κρουαζιέρας είναι πλέον μεγαλύτερη από ό,τι το 2019.
Η έρευνα σε 4.000 εγχώριους και διεθνείς ταξιδιώτες από οκτώ χώρες υπογραμμίζει επίσης τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η κρουαζιέρα στην περιοχές που επισκέπτονται τα πλοία. Πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία.
Συνολικά, το 69% των διεθνών ταξιδιωτών κρουαζιέρας έμειναν τουλάχιστον μία νύχτα στον τοπικό προορισμό τους πριν από την επιβίβαση, με το 43% να παρατείνει τη διαμονή κατά δύο ή περισσότερες νύχτες.
Το 67% έμεινε τουλάχιστον μία νύχτα μετά την αποβίβαση, με το 34% να παρατείνεται κατά δύο ή περισσότερες νύχτες. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 60% των ταξιδιωτών είπε ότι αργότερα επέστρεψαν σε έναν προορισμό που είχαν επισκεφθεί για πρώτη φορά με κρουαζιέρα.
Επιπλέον, καθώς οι εταιρείες κρουαζιέρας συνεχίζουν να προωθούν τις πρωτοβουλίες τους για αειφορία επιδιώκοντας κρουαζιέρες καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2050, το ποσοστό των διεθνών ταξιδιωτών που δήλωσαν ότι η βιομηχανία κρουαζιέρας είναι ηγέτης στα υπεύθυνα ταξίδια έφτασε το 51%, σημειώνοντας αύξηση 9% τον περασμένο χρόνο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης