Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οδοντιατρικός τουρισμός: Μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά - Ποιες χώρες θα κυριαρχήσουν

Οδοντιατρικός τουρισμός: Μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά - Ποιες χώρες θα κυριαρχήσουν
Το τμήμα των νοσοκομειακών αλυσίδων προβλέπεται να αντιπροσωπεύει το 47,2% του συνολικού μεριδίου αγοράς το 2022
Η παγκόσμια αγορά οδοντιατρικού τουρισμού αναμένεται να φτάσει τα 6,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ το 2022, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 13,6% κατά την προβλεπόμενη περίοδο. Αυτά τα insights βασίζονται σε μια αναφορά για την Dental Tourism Market από την Future Market Insights (FMI).
Η ταχεία υιοθέτηση τεχνολογικά προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού στις αναδυόμενες οικονομίες θα κατευθύνει την ανάπτυξη της αγοράς, με το μέγεθός της να φτάνει τα 24,3 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως το 2032. Αυτό συμβαίνει εν μέσω της αυξανόμενης υιοθέτησης προηγμένου οδοντιατρικού εξοπλισμού στις αναδυόμενες οικονομίες.
Το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης και των οδοντιατρικών υπηρεσιών στις ανεπτυγμένες χώρες αναγκάζει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν τον οδοντιατρικό τουρισμό. Αυτή η τάση προωθείται από την έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης για μεγάλες εκλεκτικές οδοντιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις σε διάφορες χώρες.
Επιπλέον, το κόστος της θεραπείας σε χώρες όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Κίνα είναι σχετικά χαμηλότερο από τις χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Αυτό αντανακλά την αύξηση των περιπτώσεων οδοντιατρικού τουρισμού από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η διαδικασία απόκτησης ιατρικής βίζας για τέτοιες διαδικασίες είναι σχετικά ταχύτερη και ευκολότερη, προωθώντας έτσι τη ροή ασθενών σε ξένες χώρες για θεραπεία.
Οι στρατηγικές προώθησης, όπως η έναρξη διαδικτυακών εκστρατειών που εμφανίζουν οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες που παρέχονται από ιδρύματα υγείας, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς. Η παροχή αμέριστης προσοχής όσον αφορά στη φροντίδα, καθώς και η παροχή προσιτών καταλυμάτων κεντρίζει το ενδιαφέρον του καταναλωτή για ενασχόληση με ελκυστικά πακέτα ιατρικού τουρισμού, προσδιορίζοντας επιλογές θεραπείας καθώς και επιλογές ψυχαγωγίας.

Κορυφαίες αγορές οδοντιατρικού τουρισμού

Όσον αφορά στους παρόχους, το τμήμα των νοσοκομειακών αλυσίδων προβλέπεται να αντιπροσωπεύει το 47,2% του συνολικού μεριδίου αγοράς το 2022.

  • Η Ινδία θα αναδειχθεί σε προσοδοφόρο θύλακα, αντιπροσωπεύοντας το 53,9% του μεριδίου αγοράς οδοντιατρικού τουρισμού της Νότιας Ασίας το 2022.
  • Η Ουγγαρία θα αντιπροσωπεύει ένα κυρίαρχο μερίδιο της ευρωπαϊκής αγοράς οδοντιατρικού τουρισμού, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 12,3% κατά την περίοδο πρόβλεψης.
  • Οι συνολικές πωλήσεις στην αγορά της Τουρκίας αναμένεται να κατέχουν το 66% του μεριδίου αγοράς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής το 2022.
  • Η Ευρώπη πρόκειται να ηγηθεί της αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 31% της παγκόσμιας αγοράς οδοντιατρικού τουρισμού κατά την περίοδο αξιολόγησης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης