Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ζυγογιάννης (Επιμελητήριο Καρδίτσας): Η Καρδίτσα έχει ένα πλούσιο τουριστικό προϊόν, το οποίο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό

Ζυγογιάννης (Επιμελητήριο Καρδίτσας): Η Καρδίτσα έχει ένα πλούσιο τουριστικό προϊόν, το οποίο είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό
«Η Καρδίτσα είναι το μωσαϊκό της Ελλάδας»
Για την επιχειρηματικότητα της Καρδίτσας, καθώς και για την τουριστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
«Η Καρδίτσα είναι το μωσαϊκό της Ελλάδας. Εχουμε επιχειρήσεις κατ’ αρχήν του πρωτογενούς τομέα, η περιοχή μας είναι καθαρά, στο μεγαλύτερό της ποσοστό, αγροτική. Εχουμε επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, μπορώ να πω ότι είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα στα εκκοκκιστήρια βάμβακος, έχουμε μεγάλο εργοστάσιο που παράγει τοματάκια, φέτα, λουκάνικα και κρασί που εξάγεται σε πολλές χώρες του κόσμου», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης.
«Η Καρδίτσα έχει ένα μεγάλο τουριστικό προϊόν, το οποίο βέβαια είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό. Είναι η πόλη με τις τρεις λίμνες. Εχει τη λίμνη της Στεφανιάδας, τη λίμνη του Σμοκόβου και τη λίμνη Πλαστήρα, που είναι πιο γνωστή σε όλους για τουρισμό. Εχει ιαματικό τουρισμό, τα λουτρά Σμοκόβου, τα πιο παλιά λουτρά στη χώρα. Εχουμε δημιουργήσει τον φορέα τουρισμού, ούτως ώστε από δω και πέρα ό,τι γίνεται να είναι κάτω από τη σκέπη της περιφέρειας και θα δρομολογούμε και θα έχουμε ένα business plan, ούτως ώστε να ξέρουμε ποιον τουρισμό θέλουμε», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης