Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι 20 top διεθνείς προορισμοί MICE - Που βρίσκεται η Ελλάδα

Οι 20 top διεθνείς προορισμοί MICE - Που βρίσκεται η Ελλάδα
Οι χώρες και οι πόλεις που εκπροσωπούνται στους 20 κορυφαίους προορισμούς συναντήσεων το 2021 είναι παρόμοιες με την έκθεση του 2019, με λίγες εξαιρέσεις

Tους 20 top διεθνείς προορισμούς MICE για το 2021, αποκαλύπτει η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (ICCA).
Συνολικά, η Ευρώπη είχε ισχυρές επιδόσεις MICE κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στον Δείκτη Απόδοσης Προορισμού (DPI).
Το DPI εξετάζει 8.000 διεθνείς συναντήσεις ενώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, με βάση έξι δείκτες απόδοσης (προγραμματισμένη, ανεπηρέαστη, εικονική, υβριδική, ψηφιοποίηση και συνέχιση των επιχειρήσεων).
Οι δείκτες αντιπροσωπεύουν το συνολικό DPI, υπογραμμίζοντας την απόδοση των προορισμών όσον αφορά στην αρχική προσφορά, τις πολιτικές COVID, την προσαρμοστικότητα και τις τεχνολογικές δυνατότητες μετατροπής των επιτόπιων συμβάντων σε εικονικά/υβριδικά.

  • Το 70% των 20 κορυφαίων χωρών και το 80% των 20 κορυφαίων πόλεων είναι ευρωπαϊκές.
  • Η Δανία και η Ελλάδα (στην 17η θέση) αντικατέστησαν την Αργεντινή και τη Βραζιλία αντίστοιχα, στις 20 πρώτες χώρες για MICE.

Οι χώρες και οι πόλεις που εκπροσωπούνται στους 20 κορυφαίους προορισμούς συναντήσεων το 2021 είναι παρόμοιες με την έκθεση του 2019, με λίγες εξαιρέσεις.
Όπως και το 2019, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις κορυφαίες επιδόσεις για συναντήσεις ενώσεων στο DPI καθώς κατέλαβαν την πρώτη θέση σε τέσσερις από τους έξι δείκτες (προγραμματισμένη, εικονική, ψηφιοποίηση και συνέχιση των επιχειρήσεων).

Η Ελλάδα ανάμεσα στους 20 top διεθνείς προορισμούς MICE
icca-top50-countries2021.jpg

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να έχει μια πιο ξεκάθαρη αίσθηση του πώς έχει μεταμορφωθεί η βιομηχανία των παγκόσμιων συναντήσεων ενώσεων τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ο Senthil Gopinath, Διευθύνων Σύμβουλος της ICCA.
Με την ετήσια έκθεση στατιστικών της ICCA αναγνωρίζεται η τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει οι προορισμοί και οι προμηθευτές συναντήσεων για να προσαρμοστούν και ακόμη και να ευδοκιμήσουν στις προκλήσεις της πανδημίας».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης