Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Παναρίτης (Επιμελητήριο Λακωνίας): Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο μεγάλος εργοδότης σήμερα

Παναρίτης (Επιμελητήριο Λακωνίας): Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο μεγάλος εργοδότης σήμερα
«Θα πρέπει αυτή την κρίση να τη δούμε και σαν ευκαιρία για την επανεκκίνηση, δηλαδή, να κάνουμε το reset»
Για την επιχειρηματικότητα και τα κίνητρα που θα πρέπει, κατά τον ίδιο, να δοθούν στις εταιρείες που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ιωάννης Παναρίτης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.
«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει ούτε από την εστίαση, ούτε από την παροχή υπηρεσίας, ούτε απ’ τον τουρισμό. Θέλουμε το παραγωγικό, το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Θα πρέπει αυτή την κρίση να τη δούμε και σαν ευκαιρία για την επανεκκίνηση, δηλαδή, να κάνουμε το reset. Θα πρέπει τα λάθη του παρελθόντος να μην τα κάνουμε στο μέλλον γιατί θα οδηγηθούμε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα», επισημαίνει ο Ιωάννης Παναρίτης.
«Ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το νέο ΕΣΠΑ θα πρέπει να πάει στην εκπαίδευση. Τα προγράμματα δεν πιάνουν όλο το φάσμα των επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο μεγάλος εργοδότης σήμερα. Είναι το 95% της επιχειρηματικότητας. Αρα πάνω από το 50% του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να οδηγηθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις μικρές και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία. Λόγω μεγέθους, αλλά και λόγω αγκυλώσεων που έχει το τραπεζικό μας σύστημα», τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης