Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

TripAdvisor: Οι τάσεις στα ταξίδια των Αμερικανών για το φετινό φθινόπωρο

TripAdvisor: Οι τάσεις στα ταξίδια των Αμερικανών για το φετινό φθινόπωρο
Παρά τον πληθωρισμό, η ταξιδιωτική ζήτηση παραμένει υψηλή

Μπορεί η καλοκαιρινή ταξιδιωτική περίοδος να πλησιάζει στο τέλος της, όμως η όρεξη των Αμερικανών για διακοπές δεν έχει τελειώσει.
Συγκεκριμένα 6 στους 10 Αμερικανού (61%) λένε ότι σχεδιάζουν ένα φθινοπωρινό ταξίδι φέτος, ακόμα κι αν ο τρόπος που ταξιδεύουν μπορεί να αλλάξει.
Αυτό προέκυψε από τον φθινοπωρινό δείκτη ταξιδίων που δημοσίευσε η TripAdvisor και υποδηλώνει ότι παρά τον πληθωρισμό, η ταξιδιωτική ζήτηση παραμένει υψηλή.
Μετά τη μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, δεν υπάρχουν δείκτες ότι η ταξιδιωτική ζήτηση, με βάση πρόσφατες έρευνες για το κλίμα, θα υποχωρήσει σύντομα μεταξύ των ταξιδιωτών παγκοσμίως και ιδιαίτερα των Αμερικανών.
Η έρευνα του Tripadvisor Fall Index δείχνει ότι σχεδόν τέσσερις στους δέκα (37%) Αμερικανούς εξακολουθούν να σκοπεύουν να ταξιδέψουν όπως είχε προγραμματιστεί αυτό το φθινόπωρο, ανεξάρτητα από τον πληθωρισμό.
Αυτό σηματοδοτεί μια αύξηση από την προηγούμενη καλοκαιρινή έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2022, η οποία έδειξε ότι το 32% των Αμερικανών σκόπευε να ταξιδέψει όπως είχε προγραμματιστεί.
Οι μισοί Αμερικανοί (50%) δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν περισσότερο αυτό το φθινόπωρο από ό,τι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι και τα δύο τρίτα (66%) σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα.
Οι Αμερικανοί θα εξακολουθούν να ταξιδεύουν, αλλά λίγο διαφορετικά
Ο φθινοπωρινός δείκτης ταξιδιών του Tripadvisor υποδεικνύει ότι τα αυξανόμενα κόστη δεν θα αποτρέψουν τους Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν αυτή την επερχόμενη σεζόν.
Περισσότερο από το ένα τρίτο (35%) πιθανότατα θα ταξιδέψει για μικρότερο χρονικό διάστημα και σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) δήλωσε ότι πιθανότατα θα ταξιδέψει κάπου πιο κοντά στο σπίτι από ό,τι είχε προγραμματιστεί προηγουμένως.
Σύμφωνα με την παγκόσμια τάση που υποδεικνύεται από τον ταξιδιωτικό δείκτη του Tripadvisor αυτής της σεζόν, τα ταξίδια εσωτερικού παραμένουν η νούμερο ένα επιλογή μεταξύ των ταξιδιωτών των ΗΠΑ για περισσότερο από τα τέσσερα πέμπτα (81%) των Αμερικανών.

Κορυφαίοι προορισμοί στις ΗΠΑ

Οι κορυφαίοι προορισμοί εσωτερικού για αυτό το φθινόπωρο, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ιστότοπου του Tripadvisor είναι:

  1. Λας Βέγκας, Νεβάδα.
  2. Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη.
  3. Ορλάντο, Φλόριντα.
  4. Χονολουλού, Χαβάη.
  5. Λαχάινα, Χαβάη.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης