Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι νέες κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια περιπέτειας

Οι νέες κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια περιπέτειας
Τρεις διαφορετικοί τύποι ποδηλασίας βρίσκονται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες τάσεις στις δραστηριότητες περιπέτειας

Τα ταξίδια περιπέτειας είναι σε άνοδο από τότε που άρχισε να εξασθενεί η πανδημία, λόγω της μεγάλης χρονικής περιόδου χωρίς την ευκαιρία για οποιοδήποτε ταξίδι καθώς και της έντονης επιθυμίας για βιωματικά ταξίδια που πραγματοποιούνται μόνο μια φορά στη ζωή.
Η Ένωση Ταξιδίων Περιπέτειας (ATTA) αποκαλύπτει σε έκθεση της τις κορυφαίες τάσεις στις ταξιδιωτικές δραστηριότητες περιπέτειας φέτος.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πώς φέτος, τρεις διαφορετικοί τύποι ποδηλασίας βρίσκονται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες τάσεις στις δραστηριότητες περιπέτειας.
Από την πεζοπορία σε μέρη όπως οι Άνδεις έως το Μάτσου Πίτσου έως μια αποστολή στη μυστηριώδη Ανταρκτική για φωτογραφίες άγριας ζωής, δείτε τις πιο δημοφιλείς περιπέτειες της χρονιάς.

Οι νέες κορυφαίες παγκόσμιες τάσεις στα ταξίδια περιπέτειας

  • Ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα

Η ποδηλασία με ηλεκτρικά ποδήλατα θεωρείται πιο πράσινη μέθοδος ταξιδιού, με όλα τα οφέλη της ελευθερίας στην εξερεύνηση ενός νέου προορισμού.

  • Πεζοπορία

Η πεζοπορία συνεχίζει να είναι αγαπητή στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είτε πρόκειται να κάνουν πεζοπορία σε ένα εθνικό πάρκο, είτε να ανακαλύψουν μια αρχαία διαδρομή προσκυνήματος είτε να κάνουν ένα μνημειώδες ταξίδι στην κορυφή ενός βουνού.

  • Σαφάρι ή παρακολούθησης άγριας ζωής

Με περισσότερους ανθρώπους να επανασυνδέονται με τη φύση από ποτέ, η τρίτη πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιωτικών εμπειριών περιπέτειας φέτος είναι τα σαφάρι ή οι δραστηριότητες παρακολούθησης άγριας ζωής.

  • Γαστρονομία

Η γαστρονομία είναι μια εμπειρία από μόνη της. Στους ταξιδιώτες αρέσει να απολαμβάνουν νέες γεύσεις και πιάτα εδώ και αιώνες.
Πλέον οι ταξιδιωτικές εμπειρίες που συνδυάζουν την περιπέτεια με το φαγητό γίνονται πιο δημοφιλείς από ποτέ.

  • Δραστηριότητες ευεξίας

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι άνθρωποι εκτιμούν επίσης την προσωπική τους υγεία και ευεξία περισσότερο από πριν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεκινούν νέα χόμπι ευεξίας όπως χορός, γιόγκα, ποδηλασία, διαλογισμός, κηπουρική και άλλα.
Τα θέρετρα και οι περιηγήσεις σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία επενδύουν στην προσφορά περισσότερων εμπειριών ευεξίας. Τα ταξίδια περιπέτειας μπορούν να συνδυάσουν ιδανικά αυτές τις νέες εμπειρίες.

  • Πολιτιστικές εμπειρίες

Η μεγαλύτερη επιθυμία γνωριμίας με τοπικούς πολιτισμούς και νέους τρόπους ζωής δημιουργεί μια άλλη ταξιδιωτική εμπειρία περιπέτειας, την πολιτιστική.

  • Ποδηλασία αντοχής

Το cross-country, ή εκτός δρόμου ποδηλασία, είναι τάση στους ταξιδιώτες που προκαλούν τον εαυτό τους και τις δεξιότητες τους.

  • Φωτογραφία άγριας ζωής και φύσης

Η άνοδος χρήσης καμερών κινητών τηλεφώνων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθαρρύνει τους νεότερους τουρίστες (millennials και Gen Z), να ανακαλύψουν το πάθος τους για τη συλλογή φωτογραφιών ως στιγμές του ταξιδιού τους.
Η φωτογραφία άγριας ζωής και φύσης συνδυάζει αυτό το νέο πάθος με την εξερεύνηση.

  • Ποδηλατικά ταξίδια

Η τρίτη μορφή ποδηλασίας σε αυτή τη λίστα είναι η ποδηλασία σε δρόμους και πλακόστρωτες επιφάνειες, η οποία είναι η κλασική μορφή ταξιδιού πέρα ​​από τα σύνορα.

  • Snowshoeing

Μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού περιπέτειας, είναι το snowshoeing. Από τις Άλπεις μέχρι τη Φινλανδία και πολλούς άλλους προορισμούς, το χιονοπέδιλο παραμένει ένας σημαντικός (και συχνά απαραίτητος) τρόπος εξερεύνησης σε χειμωνιάτικο τοπίο με τα πόδια.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης