Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στα 867 δισ. δολάρια τα έσοδα από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και OTAs

Στα 867 δισ. δολάρια τα έσοδα από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και OTAs
Η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ξεκίνησε σοβαρά το 2021

Στα 867 δις δολάρια ανέρχονται τα έσοδα το 2021 από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και OTAs.
Αυτό αποκαλύπτει η έκθεση Big Book of Travel Data των Allianz Partners και IdeaWorksCompany με δεδομένα από 122 αεροπορικές εταιρείες, 174 μάρκες ξενοδοχείων, κορυφαίες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και OTAs.

Κορυφαίες εταιρείες και έσοδα ανά κατηγορία το 2021

  • 78 δις δολάρια για OTA: Trip.com Group (ακαθάριστες κρατήσεις). Η εταιρεία με έδρα την Κίνα διαχειρίζεται τους ιστότοπους Ctrip, Skyscanner, Trip.com και Qunar.
  • 39,7 δις δολάρια για ξενοδοχεία: Marriott International (εκτιμώμενα έσοδα από δωμάτια).
  • 29,9 δις δολάρια για αεροπορικές εταιρείες: American Airlines (έσοδα εταιρείας).
  • 23,9 δις δολάρια για ενοικίαση αυτοκινήτου: Enterprise Holdings (έσοδα εταιρείας). Η εταιρεία διαχειρίζεται τα εμπορικά σήματα Alamo, Enterprise και National.

Η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας ξεκίνησε σοβαρά το 2021, όπως αποδεικνύεται από τις ετήσιες εκτιμήσεις κίνησης και εσόδων από την IdeaWorksCompany.
«Καθώς οι πωλήσεις ταξιδιωτικών προμηθευτών απογειώθηκαν το 2021, οι βοηθητικές ευκαιρίες εσόδων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στηρίζοντας τη βιομηχανία να σταθεί ξανά στα πόδια της, δήλωσε ο Jeff Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Partners.
Είμαστε περήφανοι που παίξαμε ρόλο σε αυτή την ανάκαμψη παρέχοντας προϊόντα ταξιδιωτικής προστασίας που αποφέρουν τόσο σημαντικά βοηθητικά έσοδα όσο και αυξημένη ικανοποίηση πελατών και αφοσίωση στην επωνυμία».
Τα αποτελέσματα αερομεταφορέων παρουσιάζονται ανά τύπο αεροπορικής εταιρείας -LCC υψηλής απόδοσης, αερομεταφορείς χαμηλού κόστους, παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ- παγκόσμια συμμαχία και περιοχές.
Η ενότητα ξενοδοχείων παρουσιάζει μια προσέγγιση στις μετρήσεις του κλάδου με εκτιμώμενα έσοδα από δωμάτια για τις μεμονωμένες επωνυμίες 10 ομάδων ξενοδοχείων.
Αυτές οι πληροφορίες δεν αποκαλύπτονται απευθείας από ομάδες ξενοδοχείων, αλλά η IdeaWorksCompany τις υπολόγισε χρησιμοποιώντας τα μέσα έσοδα από τα δωμάτια (RevPAR) και τα στατιστικά στοιχεία του παγκόσμιου αριθμού δωματίων.
Το Hampton by Hilton είναι η μεγαλύτερη ατομική επωνυμία στον κόσμο με εκτιμώμενα έσοδα σχεδόν 7,9 δις δολαρίων για το 2021.

  • Ασία και Νότιος Ειρηνικός είχαν το χαμηλότερο επίπεδο αύξησης της κυκλοφορίας στο 9,8% σε σύγκριση με το 2020. Στην κορυφή ήταν η Μέση Ανατολή και η Αφρική με 102,8%.
  • Oneworld, SkyTeam και Star Alliances δημιούργησαν εκτιμώμενα έσοδα 256,4 δις δολαρίων, τα οποία αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 55% των παγκόσμιων εσόδων αεροπορικών εταιρειών.
  • Ο Όμιλος Ryanair είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους με περισσότερους από 97 εκατομμύρια επιβάτες, με εκπληκτική αύξηση 253% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2020.
  • Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους εκτιμάται ότι παράγουν το 13,4% των παγκόσμιων εσόδων των αεροπορικών εταιρειών, περίπου 61,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Η Delta SkyMiles έχει τη μεγαλύτερη συνδρομή στον κόσμο μεταξύ των προγραμμάτων συχνών επιβατών, με περίπου 136 εκατομμύρια μέλη.

Το Big Book of Travel Data βασίζεται σε μια σειρά από πηγές και μεθόδους για να καθορίσει τα αποτελέσματα για κάθε εταιρεία. Τις περισσότερες φορές αυτό αποτελούνταν από οικονομικά έγγραφα σε ιστότοπους εταιρειών, ενώ για άλλες οι πηγές περιλαμβάνουν δελτία τύπου και άρθρα του κλάδου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης