Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ζαχαράκη: Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς η Ελλάδα - Έως 16/7 το άνοιγμα της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους»

Ζαχαράκη: Από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς η Ελλάδα - Έως 16/7 το άνοιγμα της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους»
«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», τόνισε η Σ. Ζαχαράκη

«H Ελλάδα είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς, ενώ φέτος θα είναι περίπου τρία εκατομμύρια οι τουρίστες που θα έρθουν με την ΤUI», ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία και γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους» θα ανοίξει έως το Σάββατο 16/7.
«Περιμένουμε προς το τέλος της εβδομάδας, Παρασκευή ή Σάββατο, να είναι έτοιμη η πλατφόρμα», τόνισε η κα Ζαχαράκη μιλώντας στην ΕΡΤ.
Με αφορμή της καθυστέρηση , η ίδια εξήγησε πως «είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα σε συνεργασία με άλλους φορείς και επειδή θέλουμε να είναι άρτια, και στην οργάνωσή της αλλά κυρίως στην εφαρμογή της – και αφού περιμένουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να εισέλθουν – δεν θα θέλαμε να υπάρχει μία αρνητική πρώτη διάθεση» και υπενθύμισε την άυλη κάρτα λέγοντας πως στόχος είναι «να μην ταλαιπωρηθεί ούτε ο χρήστης, αλλά ούτε και ο ξενοδόχος, ο οποίος θα το αξιοποιήσει καθώς θα παίρνει άμεσα τα χρήματα».
«Θα πληρώνεται άμεσα και δεν θα περιμένει μήνες, όπως με τα προηγούμενα προγράμματα. Χρήματα μάλιστα που θα είναι αφορολόγητα. Είναι ένα ποσό που θα πηγαίνει για τη ρευστότητα της επιχείρησης» , συμπλήρωσε κάνοντας λόγο για «μία αλυσιδωτή θετική αντίδραση».

Περί έλλειψης προσωπικού

Αναφορικά με το ζήτημα έλλειψης προσωπικού στα νησιά για τη θερινή περίοδο, η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι «προχθές το κομμάτι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ασχολείται με τον τουρισμό έβγαλε μία ανακοίνωση και λέει ότι πράγματι το θέμα έλλειψης προσωπικού θα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε γιατί κόσμος έφυγε από τον τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Θεώρησε ότι ίσως είναι ένας ανασφαλής κλάδος λόγω του ότι είναι ευάλωτος τομέας, όμως βλέπουμε ότι έχει μια ισχυρή ανάκαμψη και βλέπουμε ότι μπορούμε ως κράτος να ενισχύσουμε το νομοθετικό πλαίσιο, τους ελέγχους και πράγματι να συνεχίσουμε να δίνουμε καλύτερους και πιο ανταγωνιστικούς μισθούς για να μπορεί να είναι ελκυστικός ο τομέας και στον νέο άνθρωπο που σκέφτεται το μέλλον του».
Συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει η κλαδική σύμβαση και από του χρόνου θα υπάρχει και η ψηφιακή κάρτα» ενώ «είναι εξαιρετικής σημασίας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τουριστική εκπαίδευση. Οι νέοι να δώσουν την ευκαιρία στον τουρισμό, θα είναι σε συνεχή άνθηση τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο στο κομμάτι των υπηρεσιών, αλλά και στον τομέα των υποδομών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης