Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

SITA: Πότε θα «απογειωθεί» η κίνηση στα αεροπορικά ταξίδια

SITA: Πότε θα «απογειωθεί» η κίνηση στα αεροπορικά ταξίδια
Τα κύρια εμπόδια για τα αεροπορικά ταξίδια είναι οι τιμές των εισιτηρίων, οι ανησυχίες για την υγεία και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι

Οι ταξιδιώτες «θα πετούν περισσότερα από το 2023» από ό,τι πριν από την πανδημία, δείχνει μια νέα έκθεση της SITA. Καθώς η ανάκαμψη επιταχύνεται, η μελέτη για τα αεροπορικά ταξίδια προβλέπει κατά μέσο όρο, ετησίως:

  • 3,90 πτήσεις ανά επιβάτη για αναψυχή.
  • 2,93 πτήσεις ανά επιβάτη για επαγγελματικούς λόγους.

Τα κύρια εμπόδια για τα αεροπορικά ταξίδια

Τα κύρια εμπόδια για τα αεροπορικά ταξίδια είναι οι τιμές των εισιτηρίων, οι ανησυχίες για την υγεία και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι.
Οι επιβάτες εξετάζουν επίσης τη βιωσιμότητα προτού επιλέξουν να πετάξουν. Περίπου οι μισοί επιβάτες θα εκτιμούσαν τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες που θέτουν νέες λύσεις πληροφορικής για την υποστήριξη της βιωσιμότητας. Αυτές είναι η παρακολούθηση της περιβαλλοντικής απόδοσης του αεροδρομίου για τη μείωση των εκπομπών και η βελτιστοποίηση της διαδρομής πτήσης για τη μείωση της καύσης καυσίμου.
Σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες θα πλήρωναν κατά μέσο όρο το 11% της τιμής του εισιτηρίου τους για να αντισταθμίσουν τις εκπομπές άνθρακα από την πτήση τους.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης