Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Στύλιος: Προχωρούμε σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες

Γιώργος Στύλιος: Προχωρούμε σε μείωση κατά 50% του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές ενέργειες που πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση βελτίωσης των παραγωγών, εστίασε σε δύο προγράμματα
Για την επιπλέον ενίσχυση, ύψους 70 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκε από την Ε.Ε. για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο κόστος παραγωγής εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και για τα προγράμματα που υλοποιούνται από το αρμόδιο υπουργείο μίλησε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος.
Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές ενέργειες που πραγματοποιούνται στην κατεύθυνση βελτίωσης των παραγωγών, εστίασε σε δύο προγράμματα. «Το πρώτο πρόγραμμα είναι οι νέοι γεωργοί, που ξεκινήσαμε με 410 εκατ. ευρώ. Δώσαμε μία αύξηση, άλλα 100 εκατ. ευρώ, για να βοηθήσουμε και την Κρήτη πολύ περισσότερο, δηλαδή πήγαμε στα 510 εκατ. ευρώ μαζί με 20 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν διατεθεί από τα 410 εκατ. ευρώ στις υπόλοιπες περιφέρειες, δεν είχαν απορροφηθεί. Φτάνουμε σε ένα ποσό αρκετά μεγάλο που θα διατεθεί στις περιφέρειες της χώρας. Πάνω από 13.000 νέοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των νεών γεωργών», τόνισε, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο Γιώργος Στύλιος.
«Εγινε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή, έχει ψηφιστεί, είναι νόμος του κράτους η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους αγρότες. Μειώνουμε για τους αγρότες τον φόρο εισοδήματος κατά 50%. Αυτό είναι μια μεγάλη ανάσα και είναι ενταγμένο στη λογική και στη δέσμευσή μας την προεκλογική ότι θα μειώσουμε γενικότερα τους φόρους. Αυτή η ρύθμιση αφορά τους κατ’ επάγγελμα αγρότες και αφορά τους αγρότες οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε συνεταιριστικά σχήματα ή σε ομάδες παραγωγών και αγρότες που έχουν συμβολαιακή γεωργία», προσθέτει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης