Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

ΕΕ: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης προστασίας των μεταφορών σε κρίσεις

ΕΕ: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο έκτακτης ανάγκης προστασίας των μεταφορών σε κρίσεις
Το σχέδιο προτείνει μια εργαλειοθήκη 10 δράσεων που θα καθοδηγούν την ΕΕ και τα κράτη μέλη της κατά την εισαγωγή μέτρων αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκπονήσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων μετά την πανδημία του Covid-19 και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Το σχέδιο, στόχο έχει να βελτιώσει την ανθεκτικότητα των υπηρεσιών μεταφορών σε όλη την ΕΕ για την επόμενη κρίση.
«Αυτοί οι δύσκολοι καιροί μας υπενθυμίζουν τη σημασία του τομέα μεταφορών στην ΕΕ και την ανάγκη να εργαστούμε για την ετοιμότητα και την ανθεκτικότητά μας, δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών Adina Valean.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, κυρίως με βάση τα διδάγματα και τις πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο για έναν κλάδο μεταφορών της ΕΕ ανθεκτικό στην κρίση και ανθεκτικότητα».

Εργαλειοθήκη 10 δράσεων

Το σχέδιο προτείνει μια εργαλειοθήκη 10 δράσεων που θα καθοδηγούν την ΕΕ και τα κράτη μέλη της κατά την εισαγωγή μέτρων αντιμετώπισης έκτακτων κρίσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Κατάλληλη νομοθεσία της ΕΕ για τις μεταφορές σε καταστάσεις κρίσης.
  • Διασφάλιση ότι υπάρχει επαρκής υποστήριξη για τον τομέα.
  • Διατήρηση της «ελάχιστης» συνδεσιμότητας και προστασίας των επιβατών.
  • Ανταλλαγή πληροφοριών για τις μεταφορές.
  • Δημιουργία περισσότερης συνεργασίας και συντονισμού.
  • Δοκιμή μέτρων έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές.

Η Επιτροπή πρόσθεσε ότι τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για τις μεταφορές σχεδιάστηκαν ώστε να είναι «αναλογικά, διαφανή και χωρίς διακρίσεις» και να επιτρέπουν στην ενιαία αγορά της ΕΕ να συνεχίσει να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε».
Όπως επισημαίνεται «η Επιτροπή θα υποστηρίξει τα κράτη μέλη και θα κατευθύνει τη διαδικασία οικοδόμησης ετοιμότητας για κρίσεις σε συνεργασία με τους φορείς της ΕΕ, συντονίζοντας το Δίκτυο Εθνικών Σημείων Επαφής Μεταφορών και διατηρώντας τακτικές συζητήσεις με διεθνείς εταίρους και ενδιαφερόμενους φορείς».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης