Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι πέντε κορυφαίες ανησυχίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2022

Οι πέντε κορυφαίες ανησυχίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το 2022
Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού, τα στατιστικά για τις κενές θέσεις εργασίας βελτιώνονται σε σύγκριση με τα μέσα του 2020

Καθώς η ξενοδοχειακή βιομηχανία προσπαθεί ανακτήσει την δυναμική της, έρευνα από την Hospitality Asset Managers Association (HAMA) αποκαλύπτει τις πέντε κορυφαίες ανησυχίες του κλάδου για το 2022.
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η δυναμική της εργασίας παραμένει το κύριο ζήτημα για πολλούς, ακολουθούμενη στενά από τις επιπτώσεις της συνολικής οικονομίας, δήλωσε ο Matthew Arrants πρόεδρος της HAMA.
Η Αμερικανική Ένωση Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων (AHLA), με την οποία συνεργαστήκαμε πρόσφατα, συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες. Και λαμβάνει μέτρα για να τις αντιμετωπίσει μέσω δικών της μεθόδων.
Αναγνωρίζοντας ότι αυτά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μυαλού των διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων ξενοδοχείων, μπορούμε να τοποθετήσουμε καλύτερα τα ξενοδοχεία μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες κατά μέτωπο».

Στόχος να ανακτηθούν οι θέσεις εργασίας

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού, τα στατιστικά για τις κενές θέσεις εργασίας βελτιώνονται σε σύγκριση με τα μέσα του 2020. Αυτό υποδεικνύει ότι η κρίση υποχωρεί.
Αλλά ο κλάδος πρέπει να επικεντρωθεί στη φήμη των θέσεων εργασίας στη φιλοξενία, υπογραμμίζει η HAMA. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να ανακτηθούν όλες τις θέσεις που χάθηκαν κατά τη διάρκεια η πανδημία.

Οι πέντε κορυφαίες ανησυχίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας το 2022

  • Διαθεσιμότητα εργασίας.
  • Συντελεστές μισθών εργασίας.
  • Επιστροφή εταιρικών ταξιδιών.
  • Πληθωρισμός.
  • Ζήτηση της αγοράς.

Τα μέλη της HAMA πιστεύουν επίσης ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας όσον αφορά στις αυξήσεις των μισθών.
Ανησυχητικό ωστόσο παραμένει ότι τα εταιρικά ταξίδια δεν έχουν επιστρέψει ακόμη, σύμφωνα με την HAMA.
Παρ’ όλα αυτά οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν σίγουροι ότι δεν είναι θέμα «αν» αλλά «πότε» η ζήτηση της αγοράς θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης