Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι αλλάζει από σήμερα στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους πολίτες της ΕΕ

Τι αλλάζει από σήμερα στα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους πολίτες της ΕΕ
Λόγω της παραλλαγής Omicron, συνιστάται στους ταξιδιώτες να κάνουν το τεστ όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης
Οι πολίτες της ΕΕ υπόκεινται πλέον σε τεστ COVID-19 πριν από την αναχώρηση όταν ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η βρετανική κυβέρνηση εισήγαγε την απαίτηση για τεστ στους υπηκόους που φτάνουν από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι να ελαχιστοποιήσει την περαιτέρω εξάπλωση της νέας παραλλαγής Omicron.
Από σήμερα Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι υπήκοοι υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό πιστοποιητικό δοκιμής LFD (πλευρικής ροής) ή PCR πριν από την αναχώρηση, όχι παλαιότερο των 48 ωρών, προκειμένου να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό το μέτρο περιλαμβάνει όλα τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω. Οι ταξιδιώτες εκτός από το αποτέλεσμα της δοκιμής, πρέπει να προσκομίσουν το συμπληρωμένο έντυπο εντοπισμού επιβατών που συμπληρώνεται 48 ώρες πριν την αναχώρηση.
Λόγω της παραλλαγής Omicron, συνιστάται στους ταξιδιώτες να κάνουν το τεστ όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα αναχώρησης.
«Προτρέπω όλους να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβραδύνουν την εξάπλωση ακολουθώντας τους νέους ταξιδιωτικούς κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Sajid Javid.
Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί δεν υποστηρίζουν τέτοια μέτρα. Όπως η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) που υποστηρίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν επηρεάζουν πραγματικά τη διασπορά του ιού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης