Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Ελβετία αίρει την καραντίνα για ταξιδιώτες και επιβάλλει αυστηρότερες απαιτήσεις δοκιμών

Η Ελβετία αίρει την καραντίνα για ταξιδιώτες και επιβάλλει αυστηρότερες απαιτήσεις δοκιμών
Στόχος είναι η ανίχνευση μολυσμένων ατόμων που στο πρώτο τεστ βγαίνουν ψευδώς αρνητικά
Το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να τροποποιήσει τους κανόνες για την είσοδο στην Ελβετία εν μέσω της πανδημίας.
Προχωρά -από σήμερα- σε άρση της καραντίνας για όλους ταξιδιώτες (δεν θα υπάρχουν χώρες στη λίστα καραντίνας). Και ταυτόχρονα κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες δοκιμών.

Με τεστ οι αφίξεις στην Ελβετία και των εμβολιασμένων

«Για να εμποδίσουμε την είσοδο της νέας παραλλαγής Omicron στη χώρα -στο μέτρο του δυνατού- ένα καθεστώς αυστηρότερο έλεγχο θα ισχύει πλέον για όλες τις αφίξεις στην Ελβετία, σημειώνει το Συμβούλιο σε ανακοίνωση του.
Αυτή η απαίτηση εξέτασης ισχύει επίσης για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο».
Εξηγεί περαιτέρω ότι εφόσον η καραντίνα δεν είναι πλέον υποχρεωτική, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν ένα δεύτερο τεστ μεταξύ της τέταρτης και της έβδομης ημέρας από την άφιξή τους στην Ελβετία.
Το τεστ μπορεί να είναι PCR ή γρήγορο αντιγόνο και έχει καταστεί υποχρεωτικό. Στόχος είναι η ανίχνευση μολυσμένων ατόμων που στο πρώτο τεστ βγαίνουν ψευδώς αρνητικά.
Το Συμβούλιο επισημαίνει επίσης ότι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καλύπτουν οι ίδιοι τα έξοδα των εξετάσεων.
Οι ταξιδιώτες τρίτων χωρών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 και επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελβετία για βραχυπρόθεσμη διαμονή θα απαγορεύεται η είσοδος. Εξαιρούνται μόνο όσοι αποδεικνύουν απασχόληση.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης