Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα νέα μέτρα και οι έλεγχοι για την παραλλαγή Omicron θα δώσουν τη χαριστική βολή στην τουριστική βιομηχανία

Τα νέα μέτρα και οι έλεγχοι για την παραλλαγή Omicron θα δώσουν τη χαριστική βολή στην τουριστική βιομηχανία
Tο πρόσθετο κόστος των τεστ PCR θα επηρεάσει την επιβατική κίνηση και θα προκαλέσει νέα αβεβαιότητα στις μεταφορές
Σχετικά Άρθρα

Τα νέα μέτρα και οι αυστηροί έλεγχοι με τα υποχρεωτικά τεστ PCR, που λαμβάνουν διάφορες χώρες για τη μετάλλαξη Omicron του Covid, εκτιμάται ότι, θα επιφέρουν καίριο πλήγμα στην ταξιδιωτική βιομηχανία που προσπαθεί εναγωνίως να ανακάμψει.
Σύμφωνα με την ταξιδιωτική ένωση ABTA του Ηνωμένου Βασιλείου, το πρόσθετο κόστος των τεστ PCR θα επηρεάσει την επιβατική κίνηση και θα προκαλέσει νέα αβεβαιότητα στις μεταφορές.
Να σημειωθεί ότι 10 χώρες βρίσκονται τώρα στην κόκκινη λίστα της βρετανικής κυβέρνησης για ταξίδια: Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Εσβατίνι, Λεσόθο, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Αγκόλα, Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Ζάμπια.
«Ενώ η ABTA κατανοεί ότι πρόκειται για μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση και ότι η δημόσια υγεία πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα, η απόφαση να απαιτηθεί από όλους τους αφιχθέντες στη χώρα να υποβάλλονται σε PCR και να απομονώνονται μέχρι να υπάρξει αρνητικό τεστ τεράστιο πλήγμα για τις ταξιδιωτικές. επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες μόλις άρχισαν να ανακάμπτουν σταδιακά μετά από 20 μήνες αυστηρών περιορισμών.

Θα επηρεάσει την ανάκαμψη του κλάδου

«Αυτές οι αλλαγές θα προσθέσουν κόστος στις διακοπές των ανθρώπων, το οποίο αναμφίβολα θα επηρεάσει τη ζήτηση των καταναλωτών και θα ανακόψει την ανάκαμψη του κλάδου, επομένως είναι ζωτικής σημασίας αυτή η απόφαση να αναθεωρηθεί προσεκτικά και να αρθούν οι περιορισμοί αμέσως εάν καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου».
Κυβερνήσεις, όπως η βρετανική, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν εξατομικευμένη υποστήριξη σε επιχειρήσεις στον ταξιδιωτικό τομέα, που πλήττονται, όπως γράφει το SKY News.
Η γιατρός Nathalie MacDermott λέκτορας στο Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Υγείας στο King's College του Λονδίνου, είπε ότι η απαγόρευση πτήσεων από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την παραλλαγή «δεν είναι ποτέ μια απόφαση που πρέπει να λαμβάνεται εύκολα».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως για ένα σύντομο χρονικά διάστημα μπορεί να προσφέρει τον χρόνο που χρειάζεται για να κατανοηθεί καλύτερα η απειλή, που θέτει αυτή η νέα παραλλαγή και να διασφαλίσει την εφαρμογή πιο ισχυρής αναγνώρισης και στοχευμένης ανίχνευσης επαφών για άτομα που φθάνουν από αυτές τις χώρες που βρίσκονται τώρα στην κόκκινη λίστα.

Σκηνές χάους στα αεροδρόμια

Το Σαββατοκύριακο (27 -28/11/2021), πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες προσπαθούσαν να επιστρέψουν από τη Νότια Αφρική για να αποφύγουν τα νέα μέτρα καραντίνας - και με την αναστολή των απευθείας πτήσεων, πολλοί έπρεπε να ταξιδέψουν μέσω άλλων χωρών.
Χαοτικές σκηνές αναφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ, αφού εντοπίστηκαν 61 κρούσματα Covid μεταξύ ανθρώπων που είχαν πετάξει από τη Νότια Αφρική την Παρασκευή (26/11), με Βρετανούς μεταξύ των κρουσμάτων.
Την Παρασκευή, ο δείκτης FTSE 100 υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούνιο του 2020, με τις μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών να κατακρημνίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης