Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - μετάλλαξη Omicron: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Τιρόλο - Δεν εμφανίζει συμπτώματα

Αυστρία - μετάλλαξη Omicron: Ύποπτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Τιρόλο - Δεν εμφανίζει συμπτώματα
Δεν εμφανίζει συμπτώματα
Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο  ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην περιοχή του Τιρόλου στην Αυστρία, όπως γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.
Το ύποπτο κρούσμα, σύμφωνα με όσα έκαναν γνωστά οι τοπικές αρχές αργά το Σάββατο 27/11, αφορά έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και βρέθηκε θετικός στην covid-19, με ενδείξεις ότι έχει προβληθεί από τη νέα παραλλαγή.
Ωστόσο, η επιβεβαίωση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές του Τιρόλου.
Τα αρχικά τεστ που διενεργήθηκαν από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Ίνσμπουργκ οδήγησαν στη «σοβαρή υποψία» ότι το κρούσμα αυτό ενδέχεται να συνδέεται με τη νέα παραλλαγή και έτσι, δείγματα θα σταλούν στην Αυστριακή Υπηρεσία για την Υγεία και την Ασφάλεια Τροφίμων (AGES) για να ελεγχθούν περαιτέρω.
«Το αποτέλεσμα από την AGES αναμένεται τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Elmar Rizzoli, επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της πανδημίας του Τιρόλο.
«Το κρούσμα, όπως έχει δηλώσει και βάσει των τρεχουσών πληροφοριών, παρέμεινε σχεδόν αποκλειστικά στο σπίτι του από τότε που επέστρεψε από το ταξίδι του πριν τρεις ημέρες και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης