Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Δυναμική η παρουσία του ΕΟΤ στο Virtual Greek-American Luxury Tourism and Gastronomy Workshop στις ΗΠΑ

Δυναμική η παρουσία του ΕΟΤ στο Virtual Greek-American Luxury Tourism and Gastronomy Workshop στις ΗΠΑ
Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για high end ταξιδιώτες και για τουρίστες που είναι λάτρεις της γαστρονομίας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές του Οργανισμού

Ισχυρό αναμένεται να είναι το «παρών» του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Virtual Greek-American Luxury Tourism and Gastronomy Workshop που διοργανώνει από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2021 η Tourism Media & Events. Το Workshop θα είναι εστιασμένο στην ιδιαίτερης σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό αγορά των ΗΠΑ, με αιχμή τον τουρισμό πολυτελείας και τη γαστρονομία.
Αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευσή του για στήριξη των δράσεων που άπτονται της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο ΕΟΤ θα είναι ο Κύριος Χορηγός του Virtual Workshop Τουρισμού Πολυτελείας και Γαστρονομίας, στο οποίο θα συμμετέχουν προορισμοί και τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να αποκτήσουν παρουσία ή να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τη θέση τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Η συμμετοχή του ΕΟΤ είναι υψηλής στρατηγικής σημασίας, με δεδομένο ότι η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για high end ταξιδιώτες και για τουρίστες που είναι λάτρεις της γαστρονομίας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές του Οργανισμού, ειδικά φέτος που η αμερικανική αγορά έδωσε τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό.
Στο Virtual Greek- American Luxury Tourism and Gastronomy Workshop των ΗΠΑ θα συμμετέχουν ισχυροί τουριστικοί πράκτορες με μεγάλο έρεισμα στην Αμερική.
Στο πλαίσιο του Workshop, έχουν ήδη προγραμματιστεί Business to Business (B2B) συναντήσεις ανάμεσα σε εκπροσώπους ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και εκπροσώπους αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και τη γαστρονομία.
Στόχος του Workshop, το οποίο προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω κορυφαίας ειδικά σχεδιασμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο προορισμό γαστρονομικού τουρισμού και τουρισμού πολυτελείας στον παγκόσμιο χάρτη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διαπολιτισμικού Ομίλου για την UNESCO.
Χορηγός είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», τιμώμενη γαστρονομική περιφέρεια είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ τιμώμενος προορισμός είναι ο Δήμος Πειραιά.
Τα Greek Alternative Tourism & Gastronomy Workshops και τα Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshops απευθύνονται σε τουριστικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς που ενδιαφέρονται να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που αναπτύσσουν με αιχμή τον εναλλακτικό και γαστρονομικό τουρισμό, καθώς και τον τουρισμό πολυτελείας. Ταυτόχρονα, απευθύνονται σε επιχειρήσεις με εξαγωγική δραστηριότητα που επιδιώκουν να διεισδύσουν ή και να αποκτήσουν παρουσία τους σε καίριες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Μέσης Ανατολής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης