Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μαρίνα Σπυριδάκη, Aegean Airlines: Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι η συνήθης πρακτική αυτή την περίοδο

Μαρίνα Σπυριδάκη, Aegean Airlines: Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι η συνήθης πρακτική αυτή την περίοδο
«Τη φετινή χρονιά όλοι πέταξαν στην Ελλάδα κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που αύξησε πάρα πολύ τον ανταγωνισμό»

Για τη σταδιακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι, καθώς και για την επόμενη ημέρα των αερομεταφορών μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Μαρίνα Σπυριδάκη, Manager Corporate Affairs της Aegean Airlines.
«Φυσικά είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι δοθεισών των συνθηκών. Είχαμε μία αύξηση 70% της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ωστόσο, η ψαλίδα δεν έχει κλείσει με το 2019. Θεωρούμε όμως ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο που έχει γυρίσει λίγο το πράγμα στην επιβατική κίνηση και παρ’ όλο που υπάρχουν αβεβαιότητες και δυσκολίες, ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία την επόμενη περίοδο. Τη φετινή χρονιά όλοι πέταξαν στην Ελλάδα κι αυτό ήταν ένα στοιχείο που αύξησε πάρα πολύ τον ανταγωνισμό, γι' αυτό κι ενώ υπήρχε μεγάλη προσφορά, οι πληρότητες δεν ήταν τόσο μεγάλες», τονίζει η Manager Corporate Affairs της Aegean Airlines.
«Κάποια πράγματα δεν έχουν αλλάξει, όπως για παράδειγμα ότι οι κρατήσεις εξακολουθούν να γίνονται τελευταία στιγμή κι αυτό είναι κάτι που αν ανατραπεί θα είναι μια σημαντική ένδειξη ότι αλλάζουν τα πράγματα. Οι κρατήσεις last minute είναι το standard practice, είναι μάλλον η συνήθης πρακτική αυτή την περίοδο, γι΄ αυτό και δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη βεβαιότητα για το πώς τελικά θα κλείσει η σεζόν. Σίγουρα, μπορούμε να πούμε ότι έως και το τέλος του Σεπτέμβρη φαίνεται ότι διατηρείται το καλό trend, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα για μετά και για το αν θα έχουμε ή όχι την πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου», επισημαίνει η Μαρίνα Σπυριδάκη.
«Η Αθήνα ήταν μια πολύ καλή, μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που κι εμείς φροντίσαμε να γίνει. Εδειξε ότι ανέκαμψε, οπότε τα νούμερά της ήταν πολύ βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που πίστευαν όλοι», καταλήγει η Manager Corporate Affairs της Aegean Airlines.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης