Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Η χώρα μας κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Η χώρα μας κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού
«Ανακαλύψαμε ότι δεν είμαστε τόσο εξαρτώμενοι από τους Άγγλους όσο νομίζαμε» δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού στα νησιά του Ιονίου, καθώς και για την «εξάρτηση» των Επτανήσων από τη βρετανική αγορά μιλά σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
«Η χώρα μας κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού. Με τεράστια ικανοποίηση το λέω αυτό γιατί περάσαμε όλοι μαζί, εμείς ως περιφέρεια, οι δήμοι, οι τουριστικοί παράγοντες, το υπουργείο Τουρισμού, όλη αυτή την προετοιμασία με αβεβαιότητα, αλλά με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Αβεβαιότητα γιατί δεν ξέραμε πώς θα εξελιχθεί ο COVID με το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, πώς θα συμπεριφέρονταν οι Άγγλοι, που για εμάς είναι η πρώτη πηγή. Φέτος, λοιπόν, είδαμε ότι αριθμητικά πήγε πολύ καλά ο τουρισμός. Υπάρχουν περιοχές, υπάρχουν κλάδοι που ξεπέρασαν το καλό 2019», επισημαίνει η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.
«Ανακαλύψαμε ότι δεν είμαστε τόσο εξαρτώμενοι από τους Άγγλους όσο νομίζαμε. Όλη αυτή η ζωντάνια ήρθε με μειωμένο αγγλικό τουρισμό. Ανακαλύψαμε φέτος ότι αλλάζουν τα μοντέλα τα τουριστικά. Δεν έχουμε πλήρη εξάρτηση από τους τουριστικούς πράκτορες, οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες και συνεργασία με τη Fraport κάνουν τη δική τους καμπάνια για τους προορισμούς τους. Άρα αυτό είναι ένα καλό σημάδι να συνεχίσουμε να συνεχίσουμε την εξωστρέφειά μας προς κάθε κατεύθυνση. Δείξαμε μια μεγάλη ανθεκτικότητα στην κρίση COVID», τονίζει η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης