Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον ελληνικό τουρισμό

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για τον ελληνικό τουρισμό
της Εύας Οικονομάκη
Την ανθεκτικότητα του κλάδου των αερομεταφορών στην Ελλάδα, παρά την πανδημία που εξακολουθεί να επελαύνει, αναδεικνύουν τα στοιχεία της Eurostat για τον Αύγουστο, τον πιο «καυτό» μήνα της τουριστικής περιόδου.
Με βάση τα στοιχεία, οι εμπορικές πτήσεις στη χώρα μας σημείωσαν τον Αύγουστο τη μικρότερη πτώση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καταγράφοντας μείωση 7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε και η Ρουμανία με μείωση 18% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, ενώ η Κροατία με πτώση 22% συμπλήρωσε την τριάδα των χωρών με το μεγαλύτερο βαθμό αποκατάστασης στα μεγέθη τους.
Στον αντίποδα, η Φινλανδία (-60%), η Ιρλανδία (-55%), η Σλοβενία (-54%) και η Τσεχία (-51%) ήταν οι χώρες που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι βασικές ανταγωνίστριες σε επίπεδο τουρισμού χώρες, δηλαδή η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, κινήθηκαν τον Αύγουστο γύρω στο 70%-75% των μεγεθών του 2019, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Ο Αύγουστος στην Ευρώπη

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο Αύγουστος ήταν ένας καλός μήνας, καθώς αποκαταστάθηκε περίπου το 70% των εμπορικών πτήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2019, με την πτώση να φτάνει το 31%. Μάλιστα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, ο αριθμός των πτήσεων ήταν αυξημένος κατά 48%.
Σε απόλυτους αριθμούς, ο αριθμός των εμπορικών πτήσεων ανήλθε σε 479.000 τον Αύγουστο του 2021, έναντι 325.000 τον Αύγουστο του 2020 και 696.000 τον Αύγουστο του 2019.
Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας της νόσου COVID-19, χώρες σε όλο τον κόσμο έλαβαν μία σειρά περιοριστικών μέτρων από τις αρχές του 2020. Λόγω αυτών των περιορισμών, η βιομηχανία των αερομεταφορών υπέστη ισχυρό πλήγμα, με τα πιο πρόσφατα πλέον στοιχεία για τις εμπορικές πτήσεις να δείχνουν σαφή σημάδια σταδιακής ανάκαμψης του κλάδου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης