Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Δανία καταργεί όλους τους περιορισμούς COVID-19 στις 10 Σεπτεμβρίου

Η Δανία καταργεί όλους τους περιορισμούς COVID-19 στις 10 Σεπτεμβρίου
'Oλοι οι περιορισμοί θα αρθούν στις 10 Σεπτεμβρίου

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Δανίας εξέδωσαν σήμερα μια ανακοίνωση ότι έλαβαν απόφαση να σταματήσουν να κατηγοριοποιούν τον COVID-19 ως «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια», αφού τον έχουν υπό έλεγχο.
Η απόφαση σημαίνει ότι κάθε νομική βάση για περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία παύει να υφίσταται και ως εκ τούτου όλοι οι περιορισμοί θα αρθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.
«Η επιδημία είναι υπό έλεγχο, έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η σύντομη κατάταξη του COVID-19 ως κρίσιμης κοινωνικής απειλής επέτρεψε στις αρχές να επιβάλουν περιορισμούς, όπως υποχρεωτικές απαιτήσεις για χρήση μάσκας και «coronapass», καθώς και απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων στη Δανία.
«Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι δεν θα τηρήσει τα μέτρα περισσότερο από όσο ήταν απαραίτητο », ανέφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δεν θα απαιτηθούν ειδικές απαιτήσεις ακόμη και για μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις, καθώς και όσον αφορά την πρόσβαση στη χώρα νυχτερινή ζωή. Ωστόσο, οι αρχές διατηρούσαν το δικαίωμα να ενισχύσουν τους περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID «εάν η πανδημία απειλήσει ξανά σημαντικές λειτουργίες στην κοινωνία».

Πηγή: tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης