Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Φιλιόπουλος, Enterprise Greece: Εχουμε σε φάση ωρίμανσης 20 έργα, προϋπολογισμού 4,4 δισ. ευρώ

Γιώργος Φιλιόπουλος, Enterprise Greece: Εχουμε σε φάση ωρίμανσης 20 έργα, προϋπολογισμού 4,4 δισ. ευρώ
Στρατηγικές επενδύσεις είναι οι επενδύσεις, οι οποίες ξεπερνούν κάποια συγκεκριμένα όρια όσον αφορά στο ύψος της επένδυσης

Για τις προτεραιότητες της Enterprise Greece, καθώς και για τα επενδυτικά έργα που έχουν ενταχθεί στις Στρατηγικές Επενδύσεις μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Γιώργος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece.
«Στρατηγικές επενδύσεις είναι οι επενδύσεις, οι οποίες ξεπερνούν κάποια συγκεκριμένα όρια όσον αφορά στο ύψος της επένδυσης. Αρχίζουν από τα 25 εκατ. ευρώ και αυτό σχετίζεται και με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες. Αν δούμε μόνο το ύψος της επένδυσης από 100 εκατ. και πάνω κάθε επένδυση μπορεί να χαρακτηριστεί στρατηγική και να υπαχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων. Όσον αφορά τις ενταγμένες στρατηγικές επενδύσεις, από το 2011 μέχρι έχουμε εντάξει έργα αξίας 8,3 δισ. ευρώ περίπου.
Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα έχουμε εντάξει 19 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 4 δισ. ευρώ. Θα προωθήσουμε σύντομα στη ΔΕΣΕ, τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, άλλα 5 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 830 εκατ. ευρώ περίπου. Έχουμε δε στον προθάλαμο, σε φάση ωρίμανσης, άλλα 20 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 4,4 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο Γιώργος Φιλιόπουλος.
«Μέχρι σήμερα είχαμε 21 τουριστικές επενδύσεις, 12 επενδύσεις στην “πράσινη” ενέργεια σε έργα ΑΠΕ, 3 βιομηχανικές, 3 εμπορικά κέντρα, 1 επένδυση σε δίκτυα τηλεφωνίας, ενώ τώρα αναμένουνε στον προθάλαμο 8 επενδύσεις στον τουρισμό, 6 στις ΑΠΕ, 3 βιομηχανικές επενδύσεις, 2 στις υπηρεσίες και 1 στις μεγάλες υποδομές», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece.
«Οι δικές μας προτεραιότητες, στο πλαίσιο και του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού είναι οι εξής:

  • Η προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στοχεύοντας στην εισαγωγή νέων γνώσεων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες δεξιότητες στη χώρα μας και θα τονώσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία μας.
  • Η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την εστίαση στην “πράσινη” ενέργεια που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του μέλλοντος.
  • Η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης σε επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από ένταση γνώσης, ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στη χώρα και να επιστρέψουν οι αξιόλογοι άνθρωποι που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό.
  • Η ενθάρρυνση της ισότιμης περιφερειακής ανάπτυξης και
  • η διεύρυνση φυσικά της συνεργασίας με το δίκτυο Οικονομικής Διπλωματίας, ώστε να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας στις διεθνείς αγορές», καταλήγει ο Γιώργος Φιλιόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης