Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ) στο ΒΝ:  Απέτυχε η στρατηγική για νησιά Covid Free

Γρηγόρης Τάσιος (πρόεδρος ΠΟΞ) στο ΒΝ:  Απέτυχε η στρατηγική για νησιά Covid Free
Πάντως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δηλώνει αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική περίοδος σε σχέση με την περσινή σεζόν.
Σχετικά Άρθρα

Κατέρρευσε η στρατηγική της κυβέρνησης για νησιά Covid Free όταν το πιο τουριστικό νησί της χώρας η Μύκονος μπήκε σε καραντίνα με αποτέλεσμα οι ξενοδοχειακές μονάδες να δέχονται βροχή τις ακυρώσεις ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει το νησί στην κανονικότητα από τις 26 Ιουλίου 2021.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ Γρηγόρης Τάσιος μιλώντας στο ΒΝ, ο οποίος επισημαίνει ότι η στρατηγική για COVID FREE  νησιά δεν επιτεύχθηκε διότι οι εμβολιασμοί είχαν να κάνουν με τους μόνιμους κατοίκους, ενώ ο μηχανισμός παρακολούθησης όπως αποδείχθηκε δεν ήταν σε θέση να θέσει υπό έλεγχο τους τουρίστες που έφτασαν στο νησί όπως και το προσωπικό που ήρθε για εργασία στη Μύκονο χωρίς να έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σημειώνει  ότι δεν έπρεπε να διαχωρίζεται η Ελλάδα στα δύο διότι το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα με τη Μύκονο.

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τον Τουρισμό....  

Πάντως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δηλώνει αισιόδοξος για τη φετινή τουριστική περίοδος σε σχέση με την περσινή σεζόν.
Η αισιοδοξία του βασίζεται και στις αφίξεις τουριστών, οι οποίες είναι τετραπλάσιες σε σχέση με πέρυσι .
Την αντίστοιχη περίοδο του 2020 οι αφίξεις τουριστών  δεν ξεπερνούσαν τις 600.000  και σήμερα  διαμορφώνονται σε 2,3 εκατομμύρια.
Τονίζει ότι δεν υπάρχουν κλειστά ξενοδοχεία και οι πληρότητες αγγίζουν το 60 % ανάλογα με τους προορισμούς.
Ο κ. Γρηγόρης Τάσιος λέει ότι οι Έλληνες που θέλουν να κάνουν διακοπές θα βρουν καταλύματα σε καλές τιμές οι οποίες διαμορφώνονται έως και 20% χαμηλότερα, σημειώνοντας ότι οι ξενοδόχοι κρατούν τιμές στα επίπεδα του 2010 καθώς η πανδημία δημιούργησε επιπλέον κόστη στα επίπεδα του 7% καθώς η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων επιβαρύνουν το κόστος λειτουργίας  μιας  ξενοδοχειακής μονάδας.
Προτρέπει τους εγχώριους τουρίστες να διαμορφώσουν μόνοι τους το πακέτο των διακοπών τους διευρύνοντας το χρόνο παραμονής ο οποίος θα φέρει καλύτερες τιμές.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη Χαλκιδική με τους ξενοδόχους να κερδίζουν μεγάλη μερίδα τουριστών από τα τις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης και τους Ρουμάνους να την επιλέγουν για τις διακοπές τους και αποτελούν σημαντικό μερίδιο για τις μονάδες της Χαλκιδικής Ωστόσο απέφυγε να κάνει προβλέψεις  για τη φετινή σεζόν και αρκέστηκε να μόνο να πει ότι από τον Αύγουστο θα έχουμε τους Βρετανούς τουρίστες ενώ διακρίνει μια στασιμότητα  από τους  ταξιδιώτες της Γερμανίας.

Νίκος  Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης