Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι Βρετανοί θέλουν Ελλάδα αλλά φοβούνται την καραντίνα

Οι Βρετανοί θέλουν Ελλάδα αλλά φοβούνται την καραντίνα
Ο αριθμός των ατόμων που σκοπεύουν να κάνουν εγχώριες διακοπές αυξήθηκαν κατά 12 μονάδες μεταξύ Ιανουαρίου (44%) και Μαΐου (56%) λόγω της διάθεσης του εμβολίου

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων χωρών στις οποίες οι Βρετανοί θέλουν να ταξιδέψουν μόλις καταργηθούν οι περιορισμοί. Η Ισπανία βρίσκεται πρώτη στη λίστα τους ενώ ακολουθούν η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Ο κίνδυνος της καραντίνας είναι αποτρεπτικός για τα δύο τρίτα των Βρετανών από ένα ταξίδι τους στο εξωτερικό φέτος. Αυτό αποκαλύπτει λεπτομερής νέα έρευνα YouGov.

  • Ο φόβος της καραντίνας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους Βρετανούς προκειμένου να κάνουν διεθνείς διακοπές (64%).
  • Οι κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί κανόνες (52%) και το κόστος των δοκιμών Covid-19 (47%) αποτελούν παράγοντες μείωσης της ταξιδιωτικής ζήτησης.

Ο αριθμός των ατόμων που σκοπεύουν να κάνουν εγχώριες διακοπές αυξήθηκαν κατά 12 μονάδες μεταξύ Ιανουαρίου (44%) και Μαΐου (56%) λόγω της διάθεσης του εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του YouGov.
Ενώ η διεθνής πρόθεση ταξιδιού το 2020 παρέμεινε χαμηλή λόγω αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πρόθεση των Βρετανών να ταξιδέψουν στο εσωτερικό για αναψυχή αυξήθηκε απότομα στις αρχές του 2021. Αυτό αναφέρει η «Διεθνής έκθεση ταξιδιού και τουρισμού 2021 της YouGov: Ο δρόμος πίσω στην ομαλότητα».

Τι ανησυχεί τους ταξιδιώτες παγκοσμίως

  • Οι κίνδυνοι για την υγεία παραμένουν το κύριο εμπόδιο στα ταξίδια (48%) για τους ερωτηθέντες σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ακολουθεί η ανησυχία για την ασφάλεια (37%).
  • Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί (35%).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης