Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πτωτικό άνοιγμα λόγω FED περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Πτωτικό άνοιγμα λόγω FED περιμένουν οι αναλυτές – Στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα
Eurobank και HelleniQ Energy θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς ανακοίνωσαν ισχυρά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Το φρένο στις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων που έβαλαν αξιωματούχοι της FED, ρίχνει τις αγορές.
Στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις, ενώ και το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται πτωτικό.
Η εγχώρια αγορά αναμένεται να ακολουθήσει αλλά να έχει στραμμένο το βλέμμα και στα αποτελέσματα.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Eurobank, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο τα οποία ήταν υψηλότερα των μέσων εκτιμήσεων των αναλυτών.
Η διοίκηση θέλει να δώσει μέρισμα 0,09 ευρώ ανά μετοχή.
Η HelleniQ Energy επίσης ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και θα βρεθεί στο επίκεντρο. Η διοίκηση έστειλε θετικό μήνυμα για το σύνολο της χρονιάς.
Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και αναμένονται καθαρά κέρδη 77 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 1,7 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης.
Σημειώνεται πως σήμερα λήγουν τα παράγωγα σειράς Μαΐου.
Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση 39,5 εκατ. μετοχές της Trastor λόγω μετατροπής ομολογιών σε μετοχές.

Eurobank Equities
Σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες μετά τις «γερακίσιες» δηλώσεις από αξιωματούχους της FED οι οποίες δείχνουν πως ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων μπορεί να είναι πιο μακρύς από αυτόν που περιμένουν οι επενδυτές.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς τάσεις να δώσουν σήμερα τάση, με τη Eurobank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2024 θα μπορούσαν να προσφέρουν στήριξη παρά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Το επιλεκτικό ενδιαφέρουν από τις δεύτερες αναγνώσεις θα μπορούσε να απορροφήσει την προσφορά και να διατηρήσει την αγορά σε επαφή με τα υψηλά 13 ετών. Σημειώστε πως σήμερα λήγουν τα παράγωγα σειράς Μαΐου.

Depolas
Συνέχισε η συσσώρευση στο ΧΑ κατά την χθεσινή συνεδρίαση με την ΑΛΦΑ να επιχειρεί για υψηλότερα επίπεδα μετά τα αποτελέσματα. Ελαφρώς αρνητική ήταν η εικόνα στο εξωτερικό χωρίς όμως να διαφαίνεται κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθούμε στα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην Κίνα. Πιο συγκεκριμένα, είχαμε νέα επιδείνωση στις άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) κατά -26% (ετήσια βάση), ενώ χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις αλλά και οι τιμές των ακινήτων για τον Απρίλιο. Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η βιομηχανική παραγωγή, αλλά η οικονομία δεν διαφαίνεται να ανακάμπτει στην παρούσα φάση. Στα δικά μας, η Eurobank ανακοίνωσε άλλο ένα καλό τρίμηνο με προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 383εκ ευρώ (καθαρά κέρδη στα 287 εκ ευρώ. Επιπλέον, τα ΕΛΠΕ κατέγραψαν προσαρμοσμένα EBITDA 338εκ ευρώ (-16% ετήσια βάση) και αντίστοιχα καθαρά κέρδη στα 164 εκ ευρώ, ενώ η διοίκηση προσβλέπει σε λειτουργία 1 GW στους επόμενους 18 μήνες από 381 MW μέχρι τον Μάρτιο του 2024. Καταγράφεται αύξηση του καθαρού δανεισμού στον όμιλο στα 1,75 δισ ευρώ. Η σημερινή ατζέντα περιορίζεται σήμερα στην τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού Απριλίου στην Ευρωζώνη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης