Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με οριακή υποχώρηση αλλά και με ζωντανό το… όνειρο για τις 1.500 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Με οριακή υποχώρηση αλλά και με ζωντανό το… όνειρο για τις 1.500 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν έκανε την υπέρβαση σήμερα, αλλά δε χάλασε κι ο κόσμος. Έχει χρόνο. Οι αγορές του εξωτερικού διατηρούν την καλή τους συμπεριφορά. Στην Ευρώπη σήμερα είχαμε κάποιες κινήσεις profit taking και έτσι υποχωρήσαμε κι εμείς αλλά ηπιότερα. Μόλις στο -0,13% και έτσι κρατάει επαφή με τις 1.500 μονάδες.

ALPHA BANK: Ήταν ισχυρά τα νούμερα και είδαμε άνοδο της μετοχής, αλλά όχι κάποιο ράλι. Η μετοχή δυστυχώς εδώ και πολλούς μήνες δεν ακολουθεί την πορεία των άλλων τραπεζών. Στο ταμπλό δεν πείθει και αυτό κάτι δείχνει. Στο +1,58% σήμερα και στα 1,6665 ευρώ. Από την αρχή του έτους η ΕΤΕ έχει άνοδο πάνω από 30% πάνω από 27% η ΕΥΡΩΒ και πάνω από 20% έχει η ΠΕΙΡ, ενώ η συγκεκριμένη έχει κάτω από 10%. Αντίστοιχη είναι η πορεία να πάμε από αρχές του 2023. Η υπο-απόδοση είναι σημαντική.

EUROBANK: Άλλη πάστα η συγκεκριμένη. Λίγο πριν δημοσιεύσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, την «κάρφωσαν» στις τελικές δημοπρασίες σε υψηλό ημέρας αλλά και νέο υψηλό αρκετών ετών. Στα 2,10 ευρώ και στο +2,09%. Στα 383 εκατ. ευρώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη και στα 287 εκατ. ευρώ τα συνολικά που έχουν και το κόστος της εθελουσίας.

HELLENIQ ENERGY: Τα καθαρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο στα 179 εκατ. ευρώ από 155 εκατ. ευρώ, τα συγκρίσιμα στα 164 εκατ. ευρώ από 252 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε 20% ο καθαρός δανεισμός και στα 1,75 δισ. ευρώ. Ο Όμιλος εξετάζει τις επιλογές του αναφορικά με τη λήξη του ευρωομολόγου ύψους €600 εκατ., που λήγει τον Οκτώβριο του 2024.

ΕΧΑΕ: Οι επενδυτές αποτυπώνουν στο ταμπλό την αξιολόγησή τους για τη μετοχή και φυσικά για το έργο της διοίκησης. Στα 5,25 ευρώ και στο -1,87%. Σε ό,τι αφορά στον νέο κανονισμό θα πούμε ότι έχουν περάσει 35 μέρες από τις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο κ.Κοντόπουλος και ακόμα να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Πολλές παρατηρήσεις μαθαίνουμε έχει το κείμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες και πολλές από τις προτάσεις απορρίπτονται και στέλνονται πίσω. Έτσι μάλλον θα βάλει κι άλλο νερό στο κρασί του και δε θα πετάει με την ευκολία που θα ήθελε εταιρείες από το χρηματιστήριο.

Μάλλον έρχεται στα λόγια μας και σε αυτά που γράφαμε στις 28 Μαρτίου, αλλά και στην ανοικτή μας επιστολή στις 19 Απριλίου. Αν είχαν ξεσηκωθεί και άλλοι μαζί μας και δεν είχαν την άποψη «κάτσε να δούμε», «νωρίς είναι ακόμα», «κάτι παραπάνω ξέρει», θα είχαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα και πιο θετικά. Σημειώνουμε επίσης πως ο κ.Κοντόπουλος πήγε χθες στο υπ.Οικονομικών, αν αυτό σημαίνει κάτι για την έγκριση του νέου κανονισμού. 

LAVIPHARM: Συμπλήρωσε 4 συνεχόμενες ανοδικές και έφτασε μια ανάσα από το 1 ευρώ σήμερα η μετοχή. Είχε να δει αυτά τα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2022. Άλλη μία μετοχή που βρίσκεται στις επιλογές της στήλης και που είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από την πορεία της. Στα 0,97 ευρώ με άνοδο 1,46% και υψηλό όγκο συναλλαγών 942 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 0,9990 ευρώ.

AS COMPANY: Η ανακοίνωση της αγοράς μετοχών από τον αντιπρόεδρο της εταιρείας μάλλον έφερε τοποθετήσεις και από άλλους επενδυτές. Πραγματικά φθηνή με υψηλή ρευστότητα που αξίζει να τύχει καλύτερης προσοχής, τόσο από τους επενδυτές όσο και από την ίδια τη διοίκηση και το βασικό μέτοχο. Στα 2,70 ευρώ με όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Η ανακοίνωση του νέου έργου σε σύγκριση με αυτό που ανακοινώθηκε πριν 15 μέρες δείχνει πως το ανεκτέλεστο δεν αυξήθηκε ισόποσα. Προφανώς και αυτό έχει να κάνει με πιθανή ολοκλήρωση κάποιου άλλου έργου στο μεσοδιάστημα που μείωσε το ανεκτέλεστο και μετά το νέο έργο η αύξηση είναι μικρή. Αρκετά ικανοποιητικό πάντως το συνολικό ανεκτέλεστο των 132 εκατ. ευρώ και αναμένουμε και άλλες ανακοινώσεις ανάληψης έργων. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η μετοχή.

FRIGOGLASS (απάντηση): Δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Δεν νομίζουμε πως αδικείται από την αποτίμηση που έχει στο ταμπλό.

ΙΝΤRALOT: Με υψηλό όγκο 915 χιλ. τεμαχίων και άνοδο 2,11%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης