Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Προς υπέρβαση των 1.500 μονάδων με καύσιμα από Wall Street και αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Προς υπέρβαση των 1.500 μονάδων με καύσιμα από Wall Street και αποτελέσματα
Ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν τα κέρδη της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο – Μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν Eurobank και ΕΛΠΕ
Σχετικά Άρθρα
Το νέο ρεκόρ στη Wall Street θα προσφέρει στήριξη και στην εγχώρια αγορά καθώς οι ελπίδες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων αναπτερώθηκαν, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Στο εσωτερικό αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων σήμερα, οι οποίες θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα δώσουν αφορμές για επιλεκτικές τοποθετήσεις.
Νωρίτερα η Alpha Βank δημοσίευσε ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 222 εκατ. ευρώ όταν η μέση εκτίμηση των αναλυτών ήταν στα 194 εκατ. ευρώ.
Eurobank και HelleniQ Energy δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο.
Λόγω των παραπάνω, αναμένεται ο Γενικός Δείκτης σήμερα, να δοκιμάσει τις 1.500 μονάδες.
Από την αρχή του έτους η άνοδος της αγοράς είναι της τάξης του 15,5% και είναι κοντά στο στόχο που είχαν θέσει οι αναλυτές στη δημοσκόπηση του ΒΝ.
Από την άλλη και σύμφωνα με το Bloomberg, τον Ιούνιο θα λάβει απόφαση ο SSM για το ποιες τράπεζες θα μπορέσουν να δώσουν μέρισμα.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο μετά την ανανέωση των προσδοκιών για μειώσεις επιτοκίων λόγω των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.


Piraeus Securities
Η διατήρηση του θετικού κλίματος στις ξένες αγορές, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά να επεκτείνει τα κέρδη της σήμερα, ενισχυμένη από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Alpha Bank για το πρώτο τρίμηνο. Η Eurobank και η HelleniQ Energy αναμένεται επίσης να ανακοινώσουν καλά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα με την Alpha Bank να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Τα ιστορικά υψηλά στη Wall Street και τα θετικά μηνύματα από τα αποτελέσματα της Alpha Bank αναμένεται να συντηρήσουν το momentum στο Χ.Α. και να δοκιμαστεί το σημείο των 1.500 μονάδων στη σημερινή συνεδρίαση.

Euroxx
HelleniQ και Eurobank δημοσιεύουν αποτελέσματα σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.


Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης