Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Optima Bank: Η εισαγωγή της Titan USA στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκλειδώνει κρυμμένη αξία

Optima Bank: Η εισαγωγή της Titan USA στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκλειδώνει κρυμμένη αξία
Επαναλαμβάνει τη σύσταση για αγορά της μετοχής, καθώς βλέπει περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την πρόσφατη τιμή-στόχο των 33,90 ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Η εισαγωγή της Titan USΑ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ξεκλειδώνει κρυμμένη αξία, υποστηρίζει η Optima Bank σε ένα πρώτο σχόλιο που έκανε με αφορμή την ανακοίνωση της εισηγμένης.
Όπως αναφέρει μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της Titan Cement να εισαγάγει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ στο NYSE, παρουσιάζει μια αποτίμηση σε ομάδες ομοειδών με αμερικανικές και μη αμερικανικές εταιρείες τσιμέντου.
Σύμφωνα με την αποτίμηση της ομάδας ομοειδών, και παρά το ράλι της μετοχής κατά περίπου 40% από την αρχή του έτους, η μετοχή της Titan Cement παραμένει ελκυστική, καθώς σήμερα διαπραγματεύεται με έκπτωση 20-30% σε όρους P/E και EV/EBITDA σε σύγκριση με τις διεθνείς ομοειδείς εταιρείες, και με πολύ μεγαλύτερη έκπτωση της τάξης του 60%-63% σε σύγκριση με τις εταιρείες των ΗΠΑ.
Τούτου λεχθέντος, και δεδομένου ότι οι δραστηριότητες στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας του ομίλου, αναμένει ότι η εισαγωγή της θυγατρικής των ΗΠΑ στο NYSE θα ξεκλειδώσει κρυμμένη αξία και θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη μετοχή.
Επαναλαμβάνει τη σύσταση για αγορά της μετοχής, καθώς βλέπει περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την πρόσφατη τιμή-στόχο των 33,90 ευρώ.
H Οptima Bank περιμένει από τη διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την εξέλιξη και να δώσει και επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για τη ζήτηση και το επενδυτικό πρόγραμμα σε ΗΠΑ και Ελλάδα.
XA.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης