Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Βγάζει αντίδραση, ακολουθεί τις ξένες αγορές – Οι μετοχές που ξεχωρίζουν
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες τιμωρώντας τους μετόχους μειοψηφίας δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βγάζουν ήπια αντίδραση οι αγορές της Ευρώπης και εμείς δείχνουμε καλύτερη διάθεση για υψηλότερα. Ξεχωρίζει η Πειραιώς, τα ΕΛΠΕ, η Eurobank και η Alpha Bank στα πρώτα λεπτά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Διόρθωσαν το προηγούμενο διάστημα και η στήλη πιστεύει πως και άλλο να διορθώσουν δε χαλάει το ανοδικό σενάριο. Είναι μεγάλες οι υπεραξίες που έχουν μοιράσει και δικαιολογούν όποια κίνηση και να κάνουν. Καλό ξεκίνημα για Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

ΔΕΗ: Αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα η ΔΕΗ με τη διοίκηση να έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές περιμένουν ανάλογα EBITDA. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη 170 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο τριμήνου περιμένει επαναλαμβανόμενο EBITDA 320 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 4%, ενώ αναμένει πως το μέρισμα θα ανέλθει στα 0,23 ευρώ ανά μετοχή ή αλλιώς περίπου 2% μερισματική απόδοση. Με άνοδο άνω του 1% η μετοχή στα πρώτα λεπτά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης και στα πρώτα 6 λεπτά έχει κάνει όγκο 10 τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχωρίζει στο άνοιγμα καθώς από τη μία διόρθωσε αρκετά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και από την άλλη επανέρχονται οι πληροφορίες για νέες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Σύντομα πιστεύουμε θα μάθουμε και το ύψος της διανομής που έχει υποσχεθεί η διοίκηση.

EXAE: Έφτασε η «μεγάλη» μέρα και αναμένει η αγορά τις ανακοινώσεις του κ.Κοντόπουλου. Για να δούμε τι έχει να πει.

CPI: Συνεχίζονται οι πωλήσεις από βασικό μέτοχο που μέχρι πρόσφατα κατείχε το 21,781% των μετοχών. Τώρα με τις πωλήσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα έχει πέσει το ποσοστό του στο 15,405%. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε είσοδος θεσμικού επενδυτή στη μετοχή, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως και οι άλλοι βασικού μέτοχοι (οικογένεια Παπαθάνου) θα πάρουν ένα ποσοστό. Μεγάλοι όγκοι, αυξημένη μεταβλητότητα, φήμες για εξαγορές που όμως το ταμείο δε δείχνει να μπορεί να τις υποστηρίξει και γενικότερα μία προσπάθεια να σκαρφαλώσει υψηλότερα η μετοχή. Αν είχε καλύτερα αποτελέσματα η προσπάθεια θα ήταν ευκολότερη.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πάει στο επόμενο βήμα ο σχεδιασμός που είναι η διάσπαση και απόσχιση του κλάδου της εμπορικής δραστηριότητας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Σήμερα η γενική συνέλευση για τη διανομή μερίσματος 0,6720 ευρώ ανά μετοχή. Θα δώσει και εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο διοικητής.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μεθαύριο η γενική συνέλευση και σύμφωνα με το σχέδιο αποφάσεων προτείνεται μέρισμα 0,80 ευρώ ανά μετοχή. Εξαιρετική η μερισματική απόδοση. Θα καταβληθεί 22 Απριλίου και θα διαπραγματεύεται στις 15/4 χωρίς το σχετικό δικαίωμα. Πιο επιθετικά μπήκαν οι αγοραστές σήμερα και μάζεψαν την εντολή με μηχανάκι που υπήρχε στα 9,40 ευρώ. Ανανεώνει η εταιρεία το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αλλά βάζει το πάνω όριο στα 10 ευρώ, άρα με μία μικρή άνοδο της μετοχής θα ακυρωθεί. 

CENTRIC: Τόσο καιρό και σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα δεν έδινε αφορμή για σχολιασμό. Τώρα έχει αποκτήσει εξαιρετική συμπεριφορά και κάνει ωραίους όγκους. Με το ξεκίνημα έκανε όγκο 21 χιλ. τεμάχια και είναι στα 0,45 ευρώ. Ίσως κάτι να θέλει να δείξει η συμπεριφορά της στο ταμπλό.

ΑΒΑΞ: Ενισχύεται άνω του 3%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης