Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο λόγω αποτελεσμάτων
Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στη ΔΕΗ καθώς αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης με τη διοίκηση να έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 1,5 δισ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα
Μετά την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς και τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν διάθεση για ήπια ανάκαμψη.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει την εγχώρια αγορά καθώς απουσιάζουν οι καταλύτες από το εσωτερικό που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.
Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στη ΔΕΗ καθώς αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης με τη διοίκηση να έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 1,5 δισ. ευρώ.
Η πορεία των δημοσιεύσεων οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης, δείχνει πως το 2023 έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει τις επιδόσεις ρεκόρ του 2022, ενώ και οι μερισματικές αποδόσεις βελτιώνονται.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η μετοχή της ΕΧΑΕ, καθώς σήμερα η διοίκηση έχει προγραμματισμένη ενημέρωση δημοσιογράφων με τις αλλαγές στον κανονισμό να είναι στο επίκεντρο.

Piraeus Securities
Περιμένουμε να ξεκινήσει η εβδομάδα με διάθεση συσσώρευσης και επιλεκτικό ενδιαφέρον. Σε εταιρικό επίπεδο η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα χρήσης.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ήπια ανοδικό ξεκίνημα σήμερα, μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και αναζωπύρωσαν το χρηματιστηριακό ράλι στη Wall Street.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτήν την εβδομάδα αναμένοντα τα αποτελέσματα των ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ.

Κύκλος
Ο διοικητής της ΤτΕ θα αναφερθεί σήμερα στα της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της Γ.Σ. Την Τρίτη ∆ΕΗ και Φουρλής ανακοινώνουν τα μεγέθη τους για το 2023 και την Πέμπτη παίρνουν τη σκυτάλη ο Α∆ΜΗΕ και οι Ευρωσύμβουλοι. Την Τετάρτη, ανακοινώνεται στις ΗΠΑ ο πληθωρισμός Μαρτίου (εκτίμηση για 3,5% από 3,2% το Φεβρουάριο) και την Πέμπτη η ΕΚΤ αναμένεται να αναφερθεί στις κινήσεις αποκλιμάκωσης των παρεμβατικών της επιτοκίων. Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆. με τη μεταβλητότητα να αναμένεται να συνεχιστεί.

Depolas
Με ελαφρώς αρνητικό πρόσημο, αλλά στο υψηλά ημέρας έκλεισε την Παρασκευή ο ΓΔΧΑ με τους Ευρωπαϊκούς δείκτες, από την άλλη, να κλείνουν έντονα αρνητικά. Στις ΗΠΑ, τα πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία της αγοράς εργασίας έδωσαν ώθηση στις μετοχές εκεί καθώς φαίνεται ότι η αγορά θεωρεί σχεδόν δεδομένη την 1η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο. Ωστόσο, την εβδομάδα που ξεκινά και συγκεκριμένα την Τετάρτη θα έχουμε τα στοιχεία πληθωρισμού Μαρτίου στις ΗΠΑ, αλλά και τα πρακτικά της FED το ίδιο απόγευμα. Την Πέμπτη, έχουμε την συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων, αλλά οι πληροφορίες που θα δοθούν θα λάβουν αυξημένη βαρύτητα από την επενδυτική κοινότητα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο τέλος της εβδομάδας δημοσιεύονται τα πρώτα εταιρικά αποτελέσματα Α΄ τριμήνου 2024 για τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού όπως Wells, Fargo, JP Morgan, Goldman Sachs, Blackrock, Citigroup. Στο εσωτερικό, αναμένουμε τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Δ΄ τριμήνου από Δεη και Φουρλή (Τρίτη μ.σ.) και ΑΔΜΗΕ την Πέμπτη π.σ.). Ο ΓΔΧΑ ΄κράτησε τις κρίσιμες στηρίξεις του, αλλά η μεταβλητότητα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Θετικό αναμένεται το άνοιγμα σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά futures με στήριξη και από τα νούμερα της Γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής Φεβρουαρίου, τα οποία ήταν βελτιωμένα σε μηνιαία βάση (+2,1%).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης