Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βαριές απώλειες 2% με καλές συναλλαγές – Ποιες μετοχές «χτυπήθηκαν» περισσότερο

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Βαριές απώλειες 2% με καλές συναλλαγές – Ποιες μετοχές «χτυπήθηκαν» περισσότερο
Ο κανονισμός-έκτρωμα του Κοντόπουλου που στέλνει εκτός Χρηματιστηρίου δεκάδες εταιρείες δεν πρέπει να περάσει
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εδώ και μερικούς μήνες έχει μοιράσει μεγάλες συγκινήσεις και έχει δώσει τεράστιες αποδόσεις. Ουσιαστικά δεν έχουμε δει κάποια αξιόλογη διόρθωση. Ίσως να ξεκίνησε τώρα. Έτσι σήμερα είδαμε σημαντική υποχώρηση αν και οι αναλυτές περίμεναν συσσώρευση. Μετά ακολούθησαν και οι ξένες αγορές. Ούτε σε αυτές έχουμε δει σοβαρή διόρθωση. Κάποια αποτελέσματα επίσης, δεν ήταν καλά και είδαμε πίεση σε συγκεκριμένες μετοχές.

Σύμφωνα τώρα με κάποια στελέχη της αγοράς, επηρεάστηκε και από τις εξελίξεις τις πολιτικές, δηλαδή τις παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών. Προφανώς και δεν περιμένουν εκλογές, αλλά λένε πως δείχνει κάποια θέματα… λειτουργίας στην Κυβέρνηση.

FTSE 25: Βαριά διόρθωση για πολλά χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Περίπου μισή ώρα πριν πάμε στις τελικές δημοπρασίες είχε 8 μετοχές με απώλειες πάνω από 2,8% και μέχρι 5%. Στο τέλος 8 μετοχές είχαν απώλειες άνω του 3% (Ελλάκτωρ, Aegean, Viohalco, Coca Cola, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Μυτιληναίος, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μπορεί και να επηρέασε το δημοσίευμα του Bloomberg για το «κουτσουρεμένο» μέρισμα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε κάτι τέτοιο. Έχει ξαναγραφτεί ότι ίσως να μην εγκρίνει ο SSM το ύψος του μερίσματος που θέλουν οι διοικήσεις των συστημικών και δώσει πράσινο φως για μικρότερη διανομή. Η Optima Bank πήγε και σε νέο ιστορικό υψηλό ενδοσυνεδριακά, αλλά τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες. Η ΑΛΦΑ έχασε 3,07%, η Πειραιώς 2,79%, η ΕΤΕ 1,87% και η ΕΥΡΩΒ 0,95%.

ΟΛΠ: Μάλλον ήταν και άλλοι που δεν τους άρεσε το τέταρτο τρίμηνο, το οποίο όπως γράψαμε και το πρωί μας προβλημάτισε. Δυνατή πίεση στη μετοχή και έως κάποιο βαθμό δικαιολογημένη. Θεωρούμε πως αν έδινε ένα μεγαλύτερο μέρισμα θα το έλυνε το θέμα. Τα λεφτά τα έχει στο ταμείο και η διαφορά στα κεφάλαια δεν είναι σημαντική αφού οι μετοχές δεν είναι πολλές. Το θέμα του μερίσματος ήταν αυτό που κυριάρχησε στην τηλεδιάσκεψη. Θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον αναλυτή της Pantelakis ΑΧΕΠΕΥ, για τις ερωτήσεις του στην τηλεδιάσκεψη. Περισσότερα θα έχουμε στο αυριανό μας θέμα, αλλά πρέπει να πούμε ότι τέτοιες ερωτήσεις θέλουμε από τους αναλυτές. Να στριμώχνουν και όχι να χαϊδεύουν τις διοικήσεις. Στα 26,75 ευρώ και στο -7,12%.

INTRALOT: Και εδώ ασκήθηκε πίεση λόγω αποτελεσμάτων. Αυτό που νομίζουμε επηρέασε είναι το γεγονός πως παρά την αύξηση των EBITDA η τελική γραμμή δεν ακολουθεί. Οι μέτοχοι μειοψηφίας εξακολουθούν να παίρνουν μεγάλο μέρος των συνολικών κερδών. Η διοίκηση πριν λίγο στην τηλεδιάσκεψη είπε πως θα έχει αρκετή δουλειά τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ και πλέον είναι σε θέση μετά την αύξηση και την αναδιάρθρωση να διεκδικήσει περισσότερα έργα.

ΕΥΔΑΠ: Σκέτη απογοήτευση. Στο -3,02% και στα 5,79 ευρώ.

ΕΥΑΘ: Στις 5 Απριλίου τα αποτελέσματα χρήσης και η ενημέρωση των αναλυτών η οποία θα γίνει στα γραφεία της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς και όλοι οι μέτοχοι δε μένουν εκεί. Μήπως όλες οι εταιρείες θα πρέπει να αρχίσουν να κάνουν τις ενημερώσεις μέσω τηλεδιάσκεψης; Δεν είναι δύσκολο, ούτε ακριβό. Γλιτώνεις και τα καναπεδάκια και τους χυμούς που θα προσφέρεις… Δεν το λέμε μόνο για τη συγκεκριμένη. Άλλες κάνουν στο Χρηματιστήριο, πάλι για όσους είναι στην Αθήνα. Με σημαντικές απώλειες 4,05% και στα 3,32 ευρώ.

ΛΑΜΨΑ: Νέα ιστορικά υψηλά, αλλά ο τζίρος χαμηλός και οι εντολές λίγες. Στα 32,80 ευρώ και στο +2,50%.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Με δυνατό για τα δεδομένα της όγκο η σημερινή άνοδο της μετοχής. Από τις ελάχιστες που ξεχώρισαν.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Βουτιά για πολλές μετοχές. Στο -7,86% η Ίλυδα, στο -7,08% η Ναυπάκτου, στο -7,06% η Παΐρης, στο -6,42% η Q&R, στο -6,04% η Εβροφάρμα, στο -5,80% η Ιντερτέκ και στο -5,60% η Ικτίνος.

ΕΧΑΕ: Απώλειες και εδώ 4,21%. Μην τα ξαναγράφουμε για τον κανονισμό. Το έχουμε υπότιτλο και θα παραμείνει εκεί. Χαιρόμαστε που βλέπουμε και άλλα μέσα να έχουν την ίδια άποψη με αυτή της στήλης. Ευχαριστούμε το φίλο Βασίλη στο Economico για τις αναδημοσιεύσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης