Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Διαθέσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στα σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Διαθέσεις συσσώρευσης με το βλέμμα στα σενάρια εξαγορών και συγχωνεύσεων
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται το καλό κλίμα στην Ευρώπη και οι δείκτες άνοιξαν γύρω από το χθεσινό κλείσιμο. Λίγο υψηλότερα και το δικό μας άνοιγμα με το βλέμμα στις φήμες που ακούγονται. Στήριξη βρίσκει ο Γ.Δ. στην Coca Cola, η οποία δείχνει διαθέσεις να ξεπεράσει τα προηγούμενα υψηλά που είχε γράψει τον Μάιο του 2023. Ανοδικά, ΟΠΑΠ, Lamda και ΔΕΗ. Ίσως το ενδιαφέρον να μειωθεί περαιτέρω πάντως λόγω των αργιών που έρχονται.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πέριξ του χθεισνού κλεισίματος το σημερινό ξεκίνημα.

LAMDA: Δεν πέρασε πάνω από τα 7,40 ευρώ και γύρισε στη στήριξη. Εκεί γύρω από τα 6,75 ευρώ έχει βρει στήριξη στο παρελθόν και έχει δώσει αντίδραση.

ΕΥΔΑΠ: Δεν κράτησε πολλές μέρες το θαύμα…

ΤΙΤΑΝ: Έχει πάρει πλέον το δρόμο της και κινείται σε ιστορικά υψηλά. Σημειώνουμε ξανά πως είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τη μέχρι σήμερα πορεία της. Βλέπουμε ακόμα πως υπάρχει περιθώριο ανόδου, αλλά και η κίνηση από τα χαμηλά είναι τεράστια.

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και αναμένονται βελτιωμένα, ενώ οι αναλυτές περιμένουν καλύτερο μέρισμα. Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη το 202312,4 εκατ. ευρώ από 8,2 εκατ. ευρώ το 2022 και μέρισμα 0,20 ευρώ από 0,16 ευρώ.

Q&R: Τελικά ανακοινώθηκε πως ο κ.Ρουμελιώτης ήταν ο πωλητής και εταιρεία του κ.Γκότση αγόρασε το 5%. Το ερώτημα είναι γιατί μετά από 1 μήνα από την αγορά των μετοχών, ο κ.Ρουμελιώτης πούλησε; Προφανώς και υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, όπως αν πήρε τότε αυτός τις μετοχές, για να μην υπερβεί κάποιος άλλος το 1/3 κ.α.. Η είσοδος των εφοπλιστών δείχνει ότι έχουν χρήματα και θέλουν να κάνουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις. Προφανώς και δεν είδαν σε αυτήν την εταιρεία την εξαιρετική οικονομική πορεία. Είδαν μετοχικό κενό και μπήκαν. Τώρα μένει να φανεί αν θέλουν να κερδίσουν από την επιχειρηματική δραστηριότητα ή θέλουν να κάνουν άλλες κινήσεις. Με υψηλό όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια και καλούς αγοραστές πέριξ του χθεσινού κλεισίματος άνοιξε η μετοχή.

ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ: Ουσιαστικά η Q&R είναι η πρώτη εταιρεία μετά από καιρό όπου βλέπουμε επιθετική εξαγορά. Μπήκαν και τη σάρωσαν οι εφοπλιστές. Λίγους μήνες πριν βασικός μέτοχος σε κάθε ευκαιρία πουλούσε και ένας ξένος αγόραζε για να στηρίξει. Τελικά βρήκε την έξοδο ο ξένος και αποχώρησε και τώρα οι υφιστάμενοι μέτοχοι γίνονται από αφεντικά μάλλον υπάλληλοι. Μένει να φανεί τι προθέσεις έχουν οι εφοπλιστές. Έχουμε φτάσει βέβαια στο σημείο να ανεβαίνει μία μετοχή, επειδή κάποιος είναι φίλος κάποιου που έχει εισηγμένη και έχει ανεβάσει ήδη τη μετοχή του. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις όπως της Q&R όπου μπορούμε να δούμε επιθετικές εξαγορές; Μην έχετε καμία αμφιβολία πως όσο ανεβαίνουν οι αποτιμήσεις πολλοί θα εμφανιστούν ως υποψήφιοι πωλητές. Επιθετικά όμως μπορούν κάποιοι να πάρουν μία εισηγμένη; Θα επανέλθουμε στο θέμα.

CPI: Ξεκίνησε και σήμερα με μεγάλο όγκο και έκανε 60 χιλ. τεμάχια περίπου, στο χθεσινό κλείσιμο των 0,88 ευρώ. Η Real Cons. πάντως διέψευσε κάποιες φήμες για εξαγορά της CPI. Η στήλη έγραψε χθες πως μάλλον γίνονται μετοχικές αλλαγές μεταξύ των υφιστάμενων μετόχων. 

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Αγαπημένη μετοχή της στήλης, λόγω των ταμειακών διαθεσίμων και των ακινήτων που διέθετε. Πράγματι, όποιος την αγόρασε λίγα χρόνια πριν με τις επιστροφές που έχει δώσει και τα μερίσματα, την έχει σχεδόν τσάμπα. Στα 7,68 ευρώ και στο -7,69% με χαμηλό όγκο και τον πρώτο αγοραστή να είναι στα 8,14 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σκέτη απογοήτευση από τη μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης