Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κάνουν παιχνίδι οι μικρές της πληροφορικής – Ποια βαριά χαρτιά ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Κάνουν παιχνίδι οι μικρές της πληροφορικής – Ποια βαριά χαρτιά ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά κινήθηκε η συνεδρίαση με κάποια στελέχη της αγοράς να αναφέρουν πως η πολιτική αντιπαράθεση για τα Τέμπη ίσως να μας επηρέασε σήμερα. Από την άλλη παρατηρούμε μία ήπια διόρθωση και ειδικά στις τράπεζες βλέπουμε κατοχύρωση κερδών, αλλά εδώ έχουμε δει μία τεράστια κίνηση τους προηγούμενους μήνες. Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν και πάλι ανοδικά. Από τις μετοχές που ξεχώρισαν, πάλι κάποιες του κλάδου πληροφορικής και από τα βαριά η Σαράντης, η Ελλάκτωρ και η Εθνική η οποία είχε άλλη πορεία από τις άλλες συστημικές.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Από το καλό στο καλύτερο η μετοχή και σε νέα ιστορικά υψηλά σήμερα. Στα 11,40 ευρώ και στο +3,64% με όγκο 37 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 762 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική ήταν από νωρίς ανοδική, ενώ οι άλλες συστημικές υποχωρούσαν. Στα 7,45 ευρώ και στο +1,66% η ΕΤΕ. Η ΑΛΦΑ έχασε 2,93%, η ΠΕΙΡ 0,46% και η ΕΥΡΩΒ 0,11%. Για την Alpha Bank ίσως επηρέασε και η πώληση 100 χιλ. μετοχών από τον Βασίλη Ψάλτη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μάλλον κάποιοι δεν ήθελαν να «ξεφύγει» σήμερα η τιμή της μετοχής και έτσι μόλις πήγε στο 5% άρχισαν και έβαζαν «τούβλα» στην πλευρά των πωλητών. Γέμισε με εντολές πώλησης 150 χιλ. τεμαχίων από τα 2,5850 ευρώ και μέχρι τα 2,57 ευρώ. Κάπου 600 χιλ. τεμάχια ήταν μεταξύ αυτών των τιμών. Στα 2,55 ευρώ έκλεισε τελικά και στο +2,62% με όγκο πάνω από 360 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Πάρτι για τις μικρές του κλάδου. Κάποιοι κερδίζουν βέβαια γιατί νομίζουν ότι είναι στον κλάδο ή θα ήθελαν να είναι, ή επειδή έχουν κάποιο tech στο όνομά τους. Η στήλη θεωρεί τις αποτιμήσεις απαιτητικές σε αρκετές, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς γίνονται μεγάλοι όγκοι και ακούγονται πολλά. Όμως χρειάζεται και κάποια προσοχή, αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις του. Από την άλλη, κάποιες καλές του κλάδου με καλά μεγέθη δεν μπορούν να ακολουθήσουν το πάρτι.

Q&R: Τρομερή κίνηση, όπως άλλωστε αναμενόταν λόγω των πακέτων και της εισόδου εφοπλιστών. Πρέπει βέβαια να δούμε και νούμερα κάποια στιγμή. Στα 1,40 ευρώ και στο +29,63% με όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια.

CPI: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και υπάρχουν και εδώ φήμες για μετοχικές αλλαγές, μεταξύ ωστόσο, των υφιστάμενων μετόχων. Περίπου στο 7,5% του συνόλου των μετοχών αντιστοιχεί ο όγκος που έκανε σήμερα. Στα 0,88 ευρώ και στο +27,91%.

REAL CONS.: Διπλασιασμός τιμής μέσα σε λίγους μήνες. Σημειώνουμε πως το 7,41% ελέγχεται από την Ambrosia Capital. Στα 4,30 ευρώ και στο +7,23% ήτοι σε νέα ιστορικά υψηλά.

EPSILON NET: Εδώ είχαμε σήμερα την πέμπτη συνεχόμενη πτωτική και με καλές αθροιστικά απώλειες στο διάστημα αυτό. Στα 9,08 ευρώ και στο -3,40%.

ΙΛΥΔΑ: Νέο ράλι και εδώ. Στα 1,9750 ευρώ και στο +14,16% με αποτίμηση 17 εκατ. ευρώ.

INTERTECH: Tech λέει το όνομά της, πάνω και αυτή! Στα 1,40 ευρώ και στο +6,06%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μεταξύ των μικρών που ξεχώρισαν σήμερα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 2,20 ευρώ και έκλεισε στα 8,32 ευρώ με καλές συναλλαγές.

REVOIL: Έχει κάνει μεγάλη διόρθωση από τα υψηλά της και πλέον βρίσκεται σε περιοχή που μας δείχνει ότι αποτελεί καλή στήριξη. Στα 1,62 ευρώ και στο -2,99% με όγκο 39 χιλ. τεμάχια και με τους πωλητές στην τιμή κλεισίματος να διαθέτουν άλλες 18 χιλ. τεμάχια περίπου.


DRAGON BΑΦΕΙΑΣ: Την εκδίκησή του παίρνει ο επιχειρηματίας Χάρης Βαφειάς, γνωστός ως «Dragon» λόγω της συμμετοχής του σε τηλεοπτική εκπομπή. Πριν λίγες μέρες βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς ο Nasdaq απειλούσε με έξωση την εταιρεία του επειδή η τιμή της μετοχής ήταν κάτω από τα 10 σεντς. Μέσα σε λίγες μέρες ανακοίνωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά και reverse split προκειμένου να μην βρεθεί εκτός χρηματιστηρίου. Σήμερα η μετοχή ενισχύεται 40%, ενώ ανακοινώθηκαν κέρδη ανά μετοχή 0,25 ευρώ στο τελευταίο τρίμηνο. Μάλιστα έγιναν και αυξήσεις κεφαλαίου και πλέον διαθέτει ισχυρή ρευστότητα για εξαγορές.

Όπως αναφέρει ο Ανδριώτης Διαμαντής, διευθύνων σύμβουλος της C3is Inc. «πιστεύουμε ότι η κεφαλαιακή μας διάρθρωση που δεν περιλαμβάνει τραπεζικό δανεισμό και έχει ισχυρό υπόλοιπο μετρητών 35,6 εκατ. δολάρια θα ενισχύσει περαιτέρω την ικανότητα της εταιρείας μας να χρηματοδοτεί επιλεκτικές εξαγορές πλοίων μετά την καταβολή του υπολειπόμενου τιμήματος αγοράς για το δεξαμενόπλοιο Aframax».

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης