Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street – Τα βαριά χαρτιά που είχαν αγοραστές

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street – Τα βαριά χαρτιά που είχαν αγοραστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζεται το πάρτι στη Wall Street και το Dow Jones απέχει λίγο από τις 40.000 μονάδες. Καλή κίνηση και από τη δική μας αγορά αν και με χαμηλότερες συναλλαγές. Στο +0,89% με 132,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 54,4 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Πάντως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για τις ελληνικές μετοχές. Είδαμε καλή κίνηση σήμερα από ΔΕΗ, ΟΤΕ, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΛΠΕ και Jumbo. Από μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχώρισε η Κυριακούλης και η Ναυπάκτου.

ΟΤΕ: Το θέμα δεν είναι να κάνει μία συνεδρίαση πάνω και μετά να γυρίζει στα γνωστά. Πρέπει να αλλάξει σελίδα. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, αν και έχει κουράσει αρκετά η μετοχή με τη συμπεριφορά της. Στα 13,85 ευρώ και στο +2,52%.

ΔΕΗ: Δυνατή κίνηση από τη μετοχή και κοιτάζει ξανά τα 12 ευρώ. Νομίζουμε πως με όσα έχει ανακοινώσει η διοίκηση για τα EBITDA, ο στόχος είναι αρκετά υψηλότερα.

ΔΙΥΛΙΣΗ: Εξαιρετική εικόνα και από Motor Oil η οποία ενισχύθηκε 2,33% και από HelleniQ Energy η οποία ενισχύθηκε 2,24%. Η τελευταία μάλιστα έχει μπλεχθεί σε φημολογία για πώληση.

JUMBO: Χθες έκοψε το έκτακτο μέρισμα, σήμερα γύρισε ξανά πάνω. Στα 26,42 ευρώ και στο +2,17%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τα νέα υψηλά 9 ετών είδαμε κατοχυρώσεις κερδών στην Εθνική. Η στήλη είναι όπως έχει ξαναγράψει από τα 7 ευρώ, άκρως ικανοποιημένη από την πορεία της. Στα 7,3740 ευρώ και στο -1,15%. Οριακά χαμηλότερα έκλεισε η Eurobank. Με άνοδο 1,94% η Alpha Bank και είχε την καλύτερη συμπεριφορά και με άνοδο 0,61% έκλεισε η Πειραιώς.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Θα περιμέναμε καλύτερη πορεία σήμερα, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης, όπου φάνηκε πως το p/e είναι μονοψήφιο. Θα θέλαμε ίσως μεγαλύτερο μέρισμα, αλλά όπως φαίνεται έχει ανάγκη από κεφάλαια η εταιρεία. Καλή και η σχέση ιδίων προς ξένων κεφαλαίων. Κάτι παραπάνω από μία φορά ο καθαρός δανεισμός προς τα EBITDA. Όμως οι επενδυτές δε φάνηκε να ενθουσιάζονται και ο τίτλος έκλεισε με απώλειες 1,29%. Τι να πούμε…

EPSILON NET: Πιέσεις είδαμε στη μετοχή και μάλιστα σημαντικές. Καλό το growth, αλλά νομίζουμε ότι έχει προεξοφληθεί. Με καθαρά κέρδη 20,02 εκατ. ευρώ από 12,6 εκατ. ευρώ, έχει growth 59%, αλλά και η αποτίμηση των 545 εκατ. ευρώ μάλλον είναι γεμάτη (p/e 27x). Στα 9,86 ευρώ και στο -5,37% με όγκο 60 χιλ. τεμάχια.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Θα μπορέσει να αποτελέσει ένα ακόμη turnaround story ή θα απογοητεύσει ξανά; Η Ambrosia Capital δείχνει να εμπιστεύεται την εταιρεία και για να αγοράζει για λογαριασμό πελατών της μάλλον κάτι καλύτερο περιμένει. Δεν είναι και τόσο μεγάλη η αποτίμηση που να θέλει και ένα σκασμό κέρδη για να δώσει καλό p/e. Στα 12 εκατ. ευρώ αποτιμάται. Στα 1,52 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +13,01% με όγκο 158 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Στις 30 Μαρτίου θα μάθουμε τα δικά της αποτελέσματα, ενώ ανακοινώθηκε και η αύξηση κεφαλαίου, η οποία είναι προϋπόθεση για την αναδιάρθρωση των δανείων. Θα εκδοθούν 11,6 εκατ. νέες κοινές μετοχές και 851 χιλ. περίπου προνομιούχες με σχέση για κάθε μία παλιά 0,33144 νέες. Η τιμή διάθεσης είναι 0,27 ευρώ για κάθε νέα. Χρειάζεται νομίζουμε η αύξηση για να υπάρξει μία υποχώρηση της μόχλευσης. Αν καλυφθεί πλήρως θα αντληθούν 3,36 εκατ. ευρώ. Το κοινό υποχώρησε 5,22% και το προνόμιο 3,23%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εκεί κοντά στα 10 ευρώ βγαίνουν πωλητές.

ΕΚΤΕΡ: Με άνοδο 1% αλλά δυσκολεύεται να περάσει πάνω από τα 4 ευρώ. Συνεχίζει τη συσσώρευση.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Ξαφνική βελτίωση του όγκου συναλλαγών και άνοδο 6,5% περίπου για τη μετοχή. Να σημειώσουμε βέβαια πως από τον όγκο των 42 χιλ. τεμαχίων τα 19 χιλ. τεμάχια έγιναν μέσω πακέτου.

ΕΥΑΘ: Ο κάθε πικραμένος ανεβαίνει και εδώ βγαίνουν καραβιές χαρτιά από τους πωλητές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης