Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Σήμα για άνοδο από τη Wall Street – Δοκιμασία των πρόσφατων υψηλών περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Σήμα για άνοδο από τη Wall Street – Δοκιμασία των πρόσφατων υψηλών περιμένουν οι αναλυτές
Οι προσδοκίες για 3 μειώσεις επιτοκίων επιβεβαιώθηκαν από τη FED και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ισχυρή
Σχετικά Άρθρα
Με σημαντική άνοδο αναμένεται το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών στον απόηχο του νέου ιστορικού υψηλού των δεικτών στην Νέα Υόρκη.
Οι προσδοκίες για 3 μειώσεις επιτοκίων επιβεβαιώθηκαν από τη FED και η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ισχυρή.
Αυτή η εξέλιξη θα προσφέρει στήριξη και επιλεκτικές τοποθετήσεις στην εγχώρια αγορά με κάποιους αναλυτές να περιμένουν ότι ο γενικός δείκτης θα δοκιμάσει ξανά τα πρόσφατα υψηλά του.
Από την άλλη οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων ίσως δώσουν την ευκαιρία για αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.
Σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Austriacard.
Σημειώνεται πως βάσει ημερολογίου η Μοτοδυναμική θα ανακοίνωνε χθες αποτελέσματα, τα οποία αναρτήθηκαν πριν λίγο στον δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς και σήμερα η διοίκηση έχει προγραμματίσει ενημέρωση αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 11,8 εκατ. ευρώ από 9,2 εκατ. ευρώ δίνοντας μονοψήφιο p/e στη μετοχή για το 2023.
Η Epsilon Net επίσης ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 20 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 59%.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα, μετά και το σήμα των αξιωματούχων της FED ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει σε τροχιά για 3 μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα.

Beta
Οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε ιστορικό υψηλό την Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της FED, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά τις ώρες συνεδρίασης των αγορών στην Ασία. Ως εκ τούτου περιμένουμε ότι το ισχυρό σήμα από τη Wall Street θα επηρεάσει τη σημερινή συνεδρίαση και η αγορά μπορεί να δοκιμάσει ξανά τα πρόσφατα υψηλά της.

Depolas
Ανοδικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ με την Ευρώπη να συσσωρεύει και τους βασικούς μετοχικούς δείκτες στις ΗΠΑ να κερδίζουν περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα μετά την FED. Φαίνεται ότι περισσότερες πληροφορίες για την πορεία των επιτοκίων θα έχουμε μετά και την παραλαβή των μακροοικονομικών δεδομένων Μαρτίου-Απριλίου, ενώ οι πρώτες μειώσεις πιθανολογούνται τον Ιούνιο. Από την άλλη, η αγορά της Κίνας διατηρεί τον ανοδικό της βηματισμό με τον Shenzhen CSI 300 να συγκλίνει με τον ΚΜΟ 200 ημερών μετά από 8 μήνες. Στο εσωτερικό, το ΧΑ παραμένει σε ανοδική τροχιά αν και με επιδείνωση της ανοδικής κλίσης, ενώ στο προσκήνιο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα. Το εκτιμώμενο εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ τοποθετείται μεταξύ των 1440 και 1350 μονάδων, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών σε Γαλλία, Γερμανία Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ στην τελευταία θα έχουμε και τα επικαιροποιημένα εβδομαδιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας καθώς και τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών Φεβρουαρίου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης