Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω rebalancing και στα αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω rebalancing και στα αποτελέσματα
Οι αναλυτές περιμένουν ήσυχο άνοιγμα με συσσώρευση και στις ευρωπαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι και σήμερα στο επίκεντρο, καθώς σήμερα οι αναλυτές περιμένουν rebalancing, λόγω της αύξησης της στάθμισης στους δείκτες MSCI, μετά το placement του ΤΧΣ, το οποίο διέθεσε με επιτυχία το 27% αυξάνοντας τη διασπορά.
Ενδιαφέρον θα έχει η συμπεριφορά της μετοχής.
Οι αναλυτές περιμένουν ήσυχο άνοιγμα με συσσώρευση και στις ευρωπαϊκές αγορές, εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει και τη δική μας αγοράς σε παρόμοια κίνηση.
Τα εταιρικά αποτελέσματα και ειδικά τα αυριανά των Aegean και Εθνική Τράπεζα θα είναι στο επίκεντρο.
Σήμερα, μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Σαράντης.
Σήμερα, επίσης, ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, οι οποίες θα δοθούν στον βασικό μέτοχο, ο οποίος είχε δανείσει μετοχές για να γίνει το placement, ενώ θα ακυρωθούν ισόποσες ίδιες μετοχές, άρα δεν αλλάζει ο συνολικός αριθμός.
Επίσης θα κλείσει και η short θέση της Piraeus Securities, η οποία φαινόταν, επειδή είχε δανειστεί τις μετοχές από τον βασικό μέτοχο.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ήσυχο άνοιγμα σήμερα μετά το ράλι που έφεραν τα αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα σημαντικά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού προκειμένου να αποκτήσουν μία πιο καθαρή εικόνα για την πολιτική των επιτοκίων και τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

Optima Bank
Καταλύτες για αυτήν την εβδομάδα: Η αξιολόγηση της Moody’s την Παρασκευή και οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από Εθνική και Aegean αύριο και Τιτάν την Τετάρτη.

Beta
Η συσσώρευση θα συνεχιστεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με την Τράπεζα Πειραιώς να είναι στο επίκεντρο καθώς θα υπάρξει rebalancing MSCI σήμερα προκειμένου να γίνει η νέα στάθμιση μετά την αύξηση του free float από το placement του 27% στους επενδυτές.

Κύκλος
Σήμερα, η Σαράντης ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματά, την Τρίτη ακολουθεί η Εθνική, η Aegean και η Trade Estate και την Τετάρτη ο Τιτάν και ο ΟΠΑΠ. Την Παρασκευή λήγουν οι σειρές δεικτών & παραγώγων του Μαρτίου, ανακοινώνονται οι αναδιαρθρώσεις του FTSE-Russell και η Moody’s δίνει πιθανότατα επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία. Σε εξέλιξη η διαφυγή από την περιοχή των 1420 μονάδων για το Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης