Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών – Μικρά εβδομαδιαία κέρδη και οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Συσσώρευση στα υψηλά 13 ετών – Μικρά εβδομαδιαία κέρδη και οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Φαίνεται πως μας έχει καλομάθει η αγορά τα τελευταία χρόνια και κάποιοι μόλις δουν ήπια πτώση ή κίνηση συσσώρευσης, λένε αμέσως ότι κουράστηκε, ότι δε μπορεί, ότι δεν είναι εικόνα αυτή και άλλα. Κάπου έλεος βρε παιδιά, τι άλλο να κάνει η αγορά; Σπαθιά να καταπιεί; Έρχεται από +40% το 2023 και έχει κάνει +10% σε δυο μήνες του 2024. Δηλαδή, μόνο πάνω και έντονα πρέπει να πηγαίνει; Για τη στήλη κινείται εξαιρετικά και μας αρέσει η συσσώρευση που κάνει το τελευταίο διάστημα. Το έχουμε ξαναγράψει και το γράφουμε ξανά: Δικαιολογεί όλες τις κινήσεις εδώ που είναι. Και καλή διόρθωση τη δικαιολογεί χωρίς να προβληματίσει και περαιτέρω άνοδο τη δικαιολογεί και συσσώρευση δικαιολογεί. Με μικρή άνοδο 0,11% έκλεισε τελικά η αγορά και καλό τζίρο, ενώ η εβδομάδα είχε άνοδο 0,30%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Η πορεία της επιβεβαιώνει αυτό που γράφουμε εδώ και μέρες. Νέα πολυετή υψηλά, 24 ετών παρακαλώ! Στα 15,58 ευρώ και στο +2,37%. Πάνω κατά 1,53% και η Τέρνα Ενεργειακή.

AUTOHELLAS: H Euroxx σημειώνει πως τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την άποψή της ότι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανεξερεύνητα ονόματα στην ελληνική αγορά, που διαπραγματεύεται με πολύ χαμηλούς πολλαπλασιαστές (p/e 7,7 φορές με τα κέρδη του 2023) και αποτελεί ένα ασφαλές παιχνίδι στον ελληνικό τουρισμό και την τοπική μακροοικονομική ανάκαμψη. Ο υπομοχλευμένος ισολογισμός παρέχει πυρομαχικά για επιτάχυνση της ανάπτυξης ή/και υψηλότερα μερίσματα στο μέλλον. Οριακά υψηλότερα έκλεισε ο τίτλος.

CENERGY: Υποχώρησε 3,87%. Θα μπορούσε να θεωρηθεί κατοχύρωση κερδών στα ιστορικά υψηλά. Παίζει όμως και το σενάριο να πούλησαν κάποιοι φοβούμενοι αύξηση κεφαλαίου με είσοδο επενδυτή που ακούγεται στην αγορά. Μάλλον μετά και την γνωστοποίηση ενδιαφέροντος για εργοστάσιο στις ΗΠΑ, κάποιοι να θεώρησαν ότι το σενάριο αύξησης αποκτά περισσότερες πιθανότητες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της Πειραιώς και στα 4,05 ευρώ. Μάλλον εξομαλύνεται η κατάσταση. Κάτω ήπια Εθνική και Alpha Bank και πάνω η Eurobank, η οποία έκανε δυνατό γύρισμα από το πρωινό χαμηλό της. Στα 1,9110 ευρώ και στο +0,79%.

ΕΥΑΘ: Έχει καταθέσει αίτημα για αύξηση τιμολογίων και θα είναι η πρώτη φορά, αν εγκριθεί, μετά από 13 χρόνια που θα αυξηθούν τα τιμολόγια. Το θέμα είναι πως η ρυθμιστική αρχή δεν έχει άτομα, δεν έχει στελεχωθεί και δεν μπορεί να εγκρίνει αυτή το αίτημα. Θα πρέπει να το εγκρίνει ο αρμόδιος υπουργός. Όμως νομίζουμε πως είναι δίκαιο το αίτημα. Έχουμε ξανασχολιάσει πως να αυξηθεί 1 ευρώ για παράδειγμα το μήνα το τιμολόγιο ενός σπιτιού δεν είναι σημαντικό ποσό, όταν για κινητή, σταθερή τηλεφωνία, τηλεόραση και άλλα δίνουν αναλογικά περισσότερα. Εννοείται πως τα κοινωνικά τιμολόγια δε θα αυξηθούν. Λόγω αυτού βλέπουμε τη μετοχή να κινείται κάπως καλύτερα, αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν πωλήσεις. Στα 3,44 ευρώ και στο +1,78% με χαμηλό όγκο.

VIOHALCO: Δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό στην τηλεδιάσκεψη. Άλλωστε οι προηγούμενες ενημερώσεις από τις θυγατρικές (ΕΛΧΑ και CENER) μας έδωσαν μια καλή εικόνα. Περιμένουμε τον Απρίλιο, όπως έχουμε ξαναγράψει, την εισαγωγή της Noval.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Υψηλά 16 ετών έγραψε σήμερα η μετοχή. Στα 1,91 ευρώ και στο +4,37% με καλό όγκο.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Προς τα υψηλά της, τα οποία αν ξεπεράσει θα είναι και νέα υψηλά σχεδόν 15 ετών κινείται η μετοχή και φυσικά ούτε από τη συγκεκριμένη λείπει η φημολογία που την εμπλέκει σε εξαγορά. Έχουν ακουστεί φυσικά ξανά στο παρελθόν τα σενάρια. Για να δούμε αν αυτή τη φορά θα επιβεβαιωθούν. Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα εξαμήνου, δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα. Υψηλό ημέρας στα 2,83 ευρώ και κλείσιμο στα 2,75 ευρώ με άνοδο 9,56%.

REVOIL: Μάλλον εξ αντανακλάσεως κίνηση. Καλοδεχούμενη και έτσι η άνοδος κατά 2,96%.

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Ούτε από εδώ λείπουν οι φήμες και τα σενάρια. Οι αγοραστές πατάνε στο γεγονός ότι η αποτίμηση ήταν χαμηλή και τώρα είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα ο Μπήτρος έχει περίπου 10 εκατ. ευρώ και προφανώς με χειρότερα θεμελιώδη.

ΕΛΤΟΝ: Στα 2,04 ευρώ και στο +3,29% ήταν μεταξύ των μετοχών που ξεχώρισαν. Ελπίζουμε να μας δώσει καλό κλείσιμο χρήσης 2023, αν και θα επηρεαστεί από τις τιμές των πρώτων υλών.

ΒΙΣ: Αρνητικό το κεφάλαιο κίνησης και το σημειώνει ο ορκωτός. Μείωση 19,12% στο τζίρο και στα 14,1 εκατ. ευρώ για το 2023, υποχώρηση 33,4% στα EBITDA και στα 1,74 εκατ. ευρώ και ζημιές 2,6 εκατ. ευρώ από 1,56 εκατ. ευρώ το 2022. Τα ίδια κεφάλαια και οι ζημιές δε δικαιολογούν έξοδο από την επιτήρηση. Στο +9,40% σήμερα η μετοχή και η αποτίμηση στα 14 εκατ. ευρώ.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης